Populære sporter
All sport
Vis alt

Glimt kan møte tøff motstand i Conference League: – En restart må til

Lisa Amdam Tetlie

Oppdatert 04/11/2022 klokken 20:07 GMT+1

Glimt sikret tredjeplassen i Europa League-gruppespillet, og dermed er de regjerende seriemesterne klare for Conference League på nyåret. Discoverys ekspert Christian Gauseth er usikre på Bodø-lagets sjanser.

Nikita Haikin, Alfons Sampsted, Ulrik Saltnes og Morten Konradsen

Foto: NTB

  • Se Bodø/Glimt mot Viking søndag klokka 17 på discovery+
Etter det skuffende tapet mot Zürich i nest siste gruppespillkamp, ble det klart at Bodø/Glimt ikke lenger kunne klare å kvalifisere seg til Europa League-sluttspillet. I siste oppgjør sto også Conference League-playoff på spill.
Heldigvis for de gulkledde, klarte gruppevinner Arsenal en knepen 1-0 seier mot fjerdeplass Zürich i London. Dermed fikk bodøværingene en ny sjanse i Europa og Conference League.
– De er heldige som får det her. De får det ikke på egen dyktighet, men på andres ulykke. Det skal de være ekstremt takknemlige for, sier en nådeløs Discovery-ekspert Christian Gauseth om Glimts Europa-prestasjoner.

Champions League-skuffelse

Etter tapet mot PSV på Aspmyra var bodøværingene avhengig av en Arsenal-seier for å klare tredjeplassen i gruppa og dermed også Conference League-playoff.
– Det er en restart som må til her hvis skal gå bra. Prestasjonene i Europa League har vært for svak, men de har vist tidligere at de har kvalitet for Conference League, forteller eksperten.
Håpet om Champions League brant ut i playoffen, etter et skuffende 4-1-tap mot kroatiske Dinamo Zagreb. I Europa League har også de store prestasjonene uteblitt, og etter fire tap holdt det akkurat til Conference League-gruppespill.
– Forventer du en god norsk Europa-sesong på nyåret?
– Egentlig ikke. Det har ikke sett sånn ut på Glimt sin innsats. Jeg drømmer om det ja, men forventer det på ingen måte.
Har du sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Skuffet Pellegrino: – Flaut å være Glimt-spiller i dag

– Kan bli hevn

Et av lagene bodøværingene kan møte, er det belgiske storlaget Gent. Der holder blant annet Kjetil Knutsens tidligere elev Jens Petter Hauge base. Firemålsydmykelsen av Molde sikret belgierene andreplassen i Conference League og playoff til videre Europa-spill.
– Hvis man baserer det på Molde sin prestasjon mot Gent, så hadde Molde knapt ballen. De var fullstendig sjanseløs i alle spillets faser. De ble avkledd, sier Gauseth om den potensielle Glimt-motstanden og fortsetter:
– Det kan bli en hevn for Glimt om de klarer å ta seg videre mot et Gent-lag. Så får vi se om Glimt har nivået til å slå Gent.
Her er lagene Glimt kan møte i playoffen:
Anderlecht (BEL)
Basel (SUI)
CFR Cluj (ROU)
Dnipro-1 (UKR)
Fiorentina (ITA)
Gent (BEL)
Lech (POL)
Partizan (SRB)
Sett denne?
picture

Oppsummerer Glimts Europa-år: – Har svingt for mye

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame