Haugesunds keeper meldte tidligere i uken forfall til U21-landslagets samling. Til Haugesunds Avis sier 22-åringen at han er ferdig for godt, og at årsaken er mangel på spilletid.
U21-landslagets trener Leif Gunnar Smerud sier til Eurosport.no at avgjørelsen ikke gir helt mening for ham.
– Jeg forstår det kun delvis, og det har jeg sagt til PK. Spilletidsargumentet gir for meg ikke helt mening, all den tid han de siste 9 mnd før denne samlingen var den som stod mest; han stod mot Irland, han stod mot Italia og han stod i likhet med Sondre (Rossbach) en omgang i sommer mot VIF. Men han har konkurrert mot Sondre i mange år og stort sett vært nr to, og om han da føler at han ikke lenger orker å stå i den konkurranse så er det forståelig.
Eliteserien
Bekreftet: Spisstalentet klart for Lillestrøm
3 MINUTTER SIDEN
Den tidligere Hønefoss-treneren synes det er trist å miste spilleren.
– Jeg synes selvsagt at det er synd. Vi ønsker at alle de beste spillerne skal ønske å spille for landslagene. I tillegg er PK en herlig gutt som har vært viktig for oss i miljøet.
– Når fikk du beskjed og hvordan har dialogen vært?
– Jeg fikk beskjed før forrige samling. Men PK har gitt uttrykk for sviktende motivasjon også tidligere, og både vi og klubben hans har snakket med han om dette over tid.
Eurosports ekspert Christian Gauseth sier derimot i ukens utgave av Eurosports Eliteserie-podkast at avgjørelsen vitner om en spiller med ambisjoner.
– Jeg elsker det! Jeg absolutt elsker det. Dette er et uttrykk for stor ambisjon.

– Gå glipp av utstillingsvindu

Leif Gunnar Smerud frykter ikke at avgjørelsen til Haugesund-keeperen skal påvirke U21-landslagets muligheter til å prestere på banen. Han sier det er flere talentfulle keepere i Norge som gjerne tar hans plass.
Denne gang ble Viljar Røsholt Myhra hentet inn som erstatter. Dermed var det to Odd-keepere i troppen da U21-landslaget møtte Aserbajdsjan på tirsdag. Kampen endte forøvrig 3-1 til Norge, og EM-drømmen lever videre.
Smerud sier til Eurosport.no at konsekvensene potensielt kan bli større for Bråtveit enn for landslaget.
– Konsekvensen for landslaget er således at vi ikke kan velge PK selv om vi vurderer han som god nok for vår tropp og lag. Konsekvensen er muligens større for PK som i mine øyne glipp av en meget viktig utviklingsarena og et stort internasjonalt utstillingsvindu.
Treneren mener at U-landslagene er et viktig steg for de spillerne som har ambisjoner om å en dag representere A-landslaget.
– Jeg opplever at motivasjonen for å spille på landslagene generelt er stor. Man vil alltid ha enkelttilfeller som velger å ikke ville konkurrere der av ulike årsaker, men unge spillere bør etter min mening vite og vektlegge at for å nå ambisjonen om utenlandsspill og A-landslagsspill - som mange av disse tilkjennegir - er U-landslagene både en utviklingsarena og et stort utstillingsvindu for spillerne.
Se siste utgave av Eurosports Eliteserie-podkast:
Eliteserien
Strømprisene sørger for store kostnadsøkninger i norsk fotball
2 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Hevder han ble bitt underveis i kampen – keeperen nekter
4 TIMER SIDEN