• Derbylørdag: Se Haugesund-Brann lørdag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Tirsdag ble det kjent at Haugesunds keeper Per Kristian Bråtveit har sagt nei til U21-landslaget.
Eurosports ekspert Christian Gauseth har en klar formening om hva han synes om den avgjørelsen:
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
I GÅR PÅ 09:55
– Jeg elsker det! Jeg absolutt elsker det! Med dette sier han:
«Jeg er god nok. Jeg har vist at jeg er god nok lenge nå. Jeg har vært tålmodig, og jeg har tenkt godt gjennom dette. Jeg har pratet med forskjellige folk. Og jeg har tatt en avgjørelse at dette er veien jeg ønsker å gå. Jeg er så god at jeg heller vil trene her hjemme og komme i form, fremfor å dra dit og sitte på benken og irritere meg over at jeg ikke spiller.»
– Dette er et uttrykk for stor ambisjon. Det sier Gauseth i denne ukens Eliteserie-podcast.
Begrunnelsen Bråtveit sa til Haugesund Avis er at han ikke ønsker å være nummer to bak Odd-keeper Sondre Rossback. 22-åringen har brukt mye tid på å ta denne avgjørelsen, og snakket med både U21-landslagstrener Leif Gunner Smerud og U21-landslagets keepertrener før han bestemte seg.
– Jeg har vært usikker på et par samlinger. Og nå når det flyter godt her hjemme, så jeg ingen grunn til å reise på samling bare for å sitte på benken. Det suger energi, og jeg føler at jeg kommer tilbake som en litt dårligere keeper enn da jeg reiste.
Eurosports kommentator Asbjørn Myhre støtter både sin kollegas meninger, og keeperens avgjørelse.
– Jeg har egentlig stor respekt for det valget han tar.
– Og det kan vi også si om Bråtveit: Han var jo litt ujevn i vår, men han har tatt opp hansken og prestert bedre i høst. Så han viser jo også at han er type, ung alder til tross, som klarer å ta seg selv i nakkeskinnet og løfte prestasjonene sine når han får beskjed om det, følger Myhre opp med å si.
Programleder for podcasten, Gunnhild Toldnes, lurer på om det er nonchalant å si nei til U21-landslaget.
– Nei, det synes jeg ikke. Hadde han spilt så er jeg enig. Og han har vært med lenge, og vi må ikke glemme at det er gjennomtenkt. Han har tenkt gjennom det, pratet med forskjellige folk, pratet med treneren sin, pratet med klubben, pratet med landslagsledelsen, og så har han tatt en avgjørelse, sier Gauseth.
Haugesund-keeperen har spilt 19 av sesongens kamper. Etter 21 kamper ligger klubben på tredjeplass, åtte poeng bak Rosenborg. Lørdag er det klart for et toppoppgjør mellom to vestlandslag. Seks poeng skiller vertene og gjestene fra Bergen.
  • Se oppgjøret mellom Haugesund og Brann på Eurosport Player og Eurosport Norge lørdag fra klokken 17.30. Skaff deg tilgang her.
Se ukens utgave av Eliteserie-podcasten:
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38