Det melder klubben på sin hjemmeside fredag.
Tidligere i januar kunne Eurosport.no erfare at midtbanetalentet nær ved å skrive under for den tyske Bundesliga-klubben Mainz.
Nå er det klart at han har signert en avtale som strekker seg ut 2023 med klubbens U23-lag.
OBOS-ligaen
Ville først ikke ta i klubben – brøt tapsrekken på første forsøk
2 TIMER SIDEN
– Thomas er en veldig spennende spiller. Han har stort fokus på banen og en god forståelse av spillet. Han er god med ballen i spill. Han har et enormt talent og mye utviklingspotensial, som vi ønsker å maksimere, sier Bartosch Gaul, U23-treneren til klubbens hjemmeside.
Rekdal besøkte en rekke klubber etter sesongslutt i fjor, men valget falt til slutt på Mainz.
– Det føles godt og riktig med Mainz. Jeg tror det er et fint steg å ta med tanke på størrelsen på klubben og byen, sier Rekdal til Fredriksstad Blad på telefon fra Tyskland.
17-åringens far, Sindre Rekdal, har ikke besvart Eurosports henvendelser fredag, men sa til Eurosport i november at han trengte en tøffere treningshverdag.
– Han må få strekt seg litt og trenger en tøffere treningshverdag for å strekke seg ytterligere. Det er fort gjort å la seg blende av store navn og klubber, men utviklingen er nødt til å være i fokus når han nå tar det neste steget. Samtidig er han en moden 17-åring som tar ting rolig og er behersket, sa Sindre Rekdal da.
Mainz ligger i skrivende stund på 12. plass i Bundesliga. Klubben trenes for tiden av tyskeren Rouven Schröder, men har tidligere blitt trent av nordmannen Jørn Andersen.
Sett denne?
OBOS-ligaen
Passerte Aalesund på tabellen etter snuoperasjon
2 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Eriksen-magi da HamKam tok ytterligere steg mot Eliteserien: – For en mann!
2 TIMER SIDEN