Fredrikstad-spilleren, som er nevø av Start-trener Kjetil Rekdal, har en kontrakt med Østfold-klubben som går ut etter sesongen. Derfor er han godt i gang med å sondere alternativene for veien videre.
Og det mangler ikke på mulighetene, ifølge far Sindre Rekdal.
OBOS-ligaen
Kåre Ingebrigtsen nærmer seg ny jobb: – Den eneste kandidaten vår
32 MINUTTER SIDEN
– Nå mot slutten av sesongen har det ballet litt på seg. Mange klubber og agenter har henvendt seg den siste tiden, sier han til Eurosport.no.

Toppklubber

17-åringen har vært fast for Fredrikstad i PostNord-ligaen på nivå tre i Norge denne sesongen. I tillegg har han figurert som kaptein for G17-landslaget denne sesongen. Nå kan det være på tide å ta steget videre for 2001-modellen.
– Vi har ikke stengt noen dører, men når det er sagt så må han nok videre, sier Sindre. Han legger til at de avslo et kontraktsforslag fra FFK tidligere i høst, og ikke har hørt noe mer fra klubben etter det.
I tillegg til at flere Eliteserie-klubber har forhørt seg om midtbanespilleren, har også flere klubber fra verdens største ligaer tatt kontakt.
– Det har vært toppklubber fra Tyskland og Serie A, for å nevne noe. Flere andre land også. Nå handler det om å finne ut hva som er best for hans utvikling, men det er selvsagt smigrende når store klubber henvender seg, sier faren.
– Skal han ut og besøke noen klubber?
– Han skal til England neste uke for å besøke en klubb.
– I hvilket sjikte ligger klubben?
– Det vil jeg ikke svare på. Du får vel tidsnok vite det, sier Sindre, med et glimt i øyet.

Kunstgress-perspektivet

Han forteller at dette klubbvalget kan komme til å bli helt essensielt for sønnens utvikling de neste ti årene, og at de derfor må veie alternativene nøye opp imot hverandre.
– Norge er på en måte tryggere og enklere. Samtidig mener jeg det er et ankepunkt dette med kunstgressbaner i Norge.
– Kan du utdype?
– Det er mye kunstgress i Eliteserien og OBOS-ligaen, og det må man ta med i beregningen her. Man spiller på en helt annen måte her enn i utlandet på grunn av dekket. Om Thomas blir værende i Norge så får han bare enda flere år på kunstgress. Jeg vet ikke om det er gunstig på sikt.
Han refererer til den danske landslagssjefen Åge Hareide, som tidligere i år mente kunstgressbaner burde være forbudt i Norge overfor Dagbladet.
Han er tydelig på at det er mer sannsynlig å spille voksen- og A-lagsfotball ved å bli i Norge. Samtidig er det mange klubber utenfor landegrensene med gode tradisjoner for talentutvikling.

Avhenger av stil

Rekdal junior er en teknisk mitbanespiller som trives best med ballen i beina. Faren sier unggutten aldri kommer til å velge en klubb som ikke spiller på en egnet måte.
– Han må få strekt seg litt og trenger en tøffere treningshverdag for å strekke seg ytterligere. Det er fort gjort å la seg blende av store navn og klubber, men utviklingen er nødt til å være i fokus når han nå tar det neste steget. Samtidig er han en moden 17-åring som tar ting rolig og er behersket.
– Han vil gjerne ha ballen mest mulig, så da gjelder det å finne en klubb som har det som utgangspunkt.
Sindre ønsker å ha en avklaring på sønnens klubbfremtid før juletider, men presiserer at de ikke ønsker å stresse med avgjørelsen.
I tiden fremover vil det bli brukt mye tid til å veie argumenter for og imot det ene og det andre.
– Det blir spennende. Man må tenke nøye gjennom mange ting, sier Sindre Rekdal.
Sett denne?
UEFA Europa Conference League
– Mourinho får sikkert tak i nummeret mitt hvis han vil ringe meg
2 TIMER SIDEN
UEFA Europa League
Tredje strake tap for «norske» Ferencváros
2 TIMER SIDEN