Thomas Rekdal (17) nærmer seg ny klubb.
Etter det Eurosport.no kan erfare er midtbanetalentet nær ved å skrive under for den tyske Bundesliga-klubben Mainz.
Detaljer gjenstår fremdeles før en overgang blir klar, men det er ventet at en bekreftelse vil komme innen neste uke.
Bundesliga
Lewandowski og Coman fikset «The Double» for Bayern
25/05/2019 PÅ 20:19
17-åringens far, Sindre Rekdal, ønsker ikke å kommentere opplysningene, men sa til Eurosport.no i november at toppklubber fra flere land har henvendt seg.
– Det har vært toppklubber fra Tyskland og Serie A, for å nevne noen. Flere andre land også. Nå handler det om å finne ut hva som er best for hans utvikling, men det er selvsagt smigrende når store klubber henvender seg, sa Sindre Rekdal da.
Thomas Rekdal har de siste sesongene imponert på sentralt på midtbanen til 2. divisjonsklubben Fredrikstad. Som 16-åring fikk han syv kamper fra start i OBOS-ligaen for østfoldingene. I tillegg har han figurert som kaptein for G17-landslaget.
Etter forrige sesong gikk kontrakten med FFK ut, og Rekdal har siden det reist rundt og besøkt flere klubber i Europa. Rekdal ble også kåret til årets talent i PostNord-ligaen forrige sesong.
Rekdal har også vært ønsket av flere Eliteserie-klubber, men signalene fra pappa Sindre tydet tidlig på at 17-åringen søkte ut av landet. Stor utbredelse av kunstgressbaner var et av argumentene som ble brukt da Eurosport.no snakekt med ham i november.
– Det er mye kunstgress i Eliteserien og OBOS-ligaen, og det må man ta med i beregningen her. Man spiller på en helt annen måte her enn i utlandet på grunn av dekket. Om Thomas blir værende i Norge så får han bare enda flere år på kunstgress. Jeg vet ikke om det er gunstig på sikt, sa han.
I tillegg til å unngå kunstgress har det vært viktig for Rekdal å finne en klubb med spillestil som passer ungguttens styrker. Styrker som ikke er helt ulike onkel Kjetil Rekdals.
– Han vil gjerne ha ballen mest mulig, så da gjelder det å finne en klubb som har det som utgangspunkt.
Mainz ligger i skrivende stund på 12. plass i Bundesliga. Klubben trenes for tiden av tyskeren Rouven Schröder, men har tidligere blitt trent av nordmannen Jørn Andersen.
Bundesliga
Bayern-treneren tror han får fortsette etter seriegullet
18/05/2019 PÅ 19:36
Bundesliga
Brennhet Dortmund-juvel vraket Bayern
14/11/2018 PÅ 15:15