FC København så ut til å holde tyrkiske Basaksehir til 0-0 borte i den første kampen i åttedelsfinalen i Europa League, men helt på tampen scoret hjemmelaget.
Straffescoringen til Basaksehir i det 88. minutt av Edin Visca gir likevel danskene et godt utgangspunkt foran returmøtet hjemme i København. Den skal i utgangspunktet spilles om én uke, om det ikke blir bestemt at kampen skal utsettes eller avlyses innen den tid, med tanke på den pågående krisen etter spredningen av koronaviruset.
Fantasy FK
Wildcard spesial: Nestors drømmelag begeistrer Junior
3 TIMER SIDEN
Og Solbakken kom med en ganske glassklar tale på hva han mente om gjennomføringen av kampen overfor Eurosport i Danmark.
– UEFA rømmer rett og slett fra sitt ansvar. Det ville vært så enkelt for dem å i en tidlig fase si at på grunn av det som skjer rundt om i verden, så spiller vi de kampene her senere. Vi vet at vi ikke skal spille returkampen om en uke uansett, hvis vi tar det sportslige aspektet i det, som for så vidt er likegyldig, sa Solbakken, og fortsatte:
– Jeg synes det er høyst kritikkverdig, og jeg synes UEFA løper kraftig fra sitt ansvar på alle mulige måter, og lukker øynene for noe som har en veldig, veldig stor effekt på langt flere enn deg og meg de som spiller utpå her, sier Solbakken som også sier rett ut at de vurderte å ikke spille kampen.
Kampen i Tyrkia var kjedelig og jevnspilt, og det var få målsjanser. Hjemmelaget forsøkte seg et par ganger før pause, men FCK hadde i realieten få problemer med å forsvare seg effektivt. Totalt to skudd på mål sa alt om en omgang der skjedde svært lite.
FCK måtte klare seg uten spissen Dame N'Doye.
Fredrik Gulbrandsen satt på benken fra start for Basaksehir, men ble byttet inn fem minutter før full tid. Sten Grytebust satt på benken for FC København. Det var Victor Nelsson som var mannen bak fellingen av veteranspissen Demba Ba, og som gjorde at det avgjørende straffesparket ble dømt et par minutter før ordinær spilletid var over.
Basaksehir kunne ha scoret ha ti minutter tidligere også, men da lyktes ikke Robinho og Demba Ba de de fikk muligheten.
VAR ble konsultert, men endret ikke på dommerens beslutning.
Kampen i Tyrkia ble for øvrig spilt med masse folk på tribunen.
(Eurosport / ©NTB)

Bak lukkede dører i en norsk toppklubb: Slik er en dag som sportssjef

Eliteserien
Avviser kontakt med KBK-keeperen: – Ville nok kommet om han ble tatt ut
5 TIMER SIDEN
Fotball
Overraskelsesuttak to år etter konflikten: – Ingen svarteliste på spillere
8 TIMER SIDEN