Det betyr blant annet at den planlagte Eliteserie-starten 4. april utsettes.
– All toppfotballaktivitet stoppes i første omgang til 15. april 2020. Dette innebærer at alle planlagte kamper i Toppserien, Eliteserien, 1. divisjon kvinner, OBOS-ligaen, PostNord-ligaen, Norsk Tipping-ligaen, NM-kamper og treningskamper utsettes til etter 15. april. Treningskamper vil ikke bli spilt fra og med 13. mars, skriver Norges Fotballforbund (NFF) i en pressemelding.
Torsdag satt NFF og NTF i et møte med klubbenes daglige ledere, der det ble diskutert ulike scenarioer for seriestarten i Eliteserien. Her har aktørene blitt enige om en utsettelse av all toppfotball fram til midten av neste måned.
Eliteserien
Håpet lever for Mjøndalen – tok sin største hjemmeseier noensinne
NOEN SEKUNDER SIDEN
Videre i pressemeldingen står det at offisielle kamper tidligst starter opp igjen første helgen i mai, noe som blant annet betyr at Eliteserie-starten utsettes i over en måned.
– Norges Fotballforbund er i tett dialog med myndighetene og vil sammen med Toppfotball Kvinner, Norsk Toppfotball og Divisjonsforeningen følge utviklingen tett fremover. Ytterligere tiltak og utsettelser kan ikke utelukkes under gjeldende situasjon, står det videre.
– Fotballen er en viktig samfunnsaktør og er sitt ansvar bevisst. Hensynet til liv og helse er altoverskyggende.
Samtid som at NFF melder utsettelsen av all toppfotball, skriver de at klubbene i Eliteserien og OBOS-ligaen har blitt enige om å gis treningsfri over helgen. Dette gjelder også for Toppserien.
Eliteserien
Lehne Olsen tilbake med et smell: Sendte Stabæk ned på sisteplass
2 MINUTTER SIDEN
Eliteserien
Holdt nullen borte for første gang på ti måneder
3 MINUTTER SIDEN