Rødt kort, straffescoring og Svendsen-mål i LSK-seier

Christine Skarstein Olsen

Oppdatert 25/09/2020 klokken 21:12 GMT+2

Utvisning og straffescoring ble det da Lillestrøm slo Strømmen. Tobias Svendsen scoret satte også sitt første LSK-mål i debuten.

Strømmen - Lillestrøm

Strømmen - Lillestrøm: 1-4
Det var duket for lokaloppgjør mellom Strømmen og Lillestrøm i den første kampen i runde 17 av OBOS-ligaen. Strømmen kom fra to strake seieren, mens Lillestrøm hadde vunnet de tre siste kampene.
En omdiskutert hands-situasjon som førte til at Morten Renå Olsen ble utvist og en straffescoring til Lillestrøm preget første omgangen, før Espen Garnås satte inn sitt første LSK-mål i andre omgang.
Tobias Svendsen, som tidligere i uken ble hentet til klubben, satte også inn sitt første LSK-mål i debuten etter kun ti minutter på banen, før Thomas Lehne Olsen også noterte seg for et mål.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under:

Se høydepunktene: Lillestrøm vant lokaloppgjøret mot Strømmen

Rødt kort

Det var flere sjanser til begge lag, men det var ikke før etter 38 minutter at det virkelig var spenning. På Lillestrøms corner treffer ballen Morten Renå Olsen og det dømmes hands. Han får direkte rødt kort og sendes i garderoben.
Eurosports eksperter i Fotball Direkte-studio forstod lite av situasjonen.
– Den så litt merkelig ut den straffen som Lillestrøm fikk. Her flekker man opp det røde kortet for... ja, for hva?, sa Petter Bø Tosterud da han fikk se hendelsen igjen.
– Han dømmer jo for hands, men hvorfor er dette rødt kort for en spiller som.. Jeg sliter med å forstå at dette skal være så straffbar hands. Jeg synes ikke det ser ut som hands engang jeg, synes det ser ut som den treffer magen, men det er mulig at jeg ser feil, la han til.
Se situasjonen her. Saken fortsetter under:

Forstår lite av dette røde kortet: – En brutal avgjørelse for Strømmen

Lillestrøm fikk straffe som Fredrik Krogstad satt på fint vis i målet. Dermed var Lillestrøm i ledelsen til pause og Strømmen måtte spille resten av kampen med ti mann.
– Det er uansett en brutal avgjørelse for Strømmen sin del å få imot. Slik dommeren tolker situasjonen er at han fratar dem en åpenbar scoringsmulighet i og med at han mener at ballen må være på vei mot mål og at han stopper den til dels med forsett, eller noe slikt. Men jeg må si jeg klør meg litt i hodet av den avgjørelsen der, sier Tosterud.

Målfest for LSK

Kort tid ut i andre omgang gikk det fra vondt til verre for Strømmen da Lillestrøm ved Espen Garnås doblet ledelsen. Det var hans første LSK-scoring.
Etter 70 minutter burde det stått 3-0 til gjestene, men Fredrik Krogstad setter sjansen utenfor målet.
Men minutter senere satte nysigneringen Tobias Svendsen inn kveldens tredje mål for Lillestrøm og scoret i sin LSK-debut.
Med ti minutter igjen av ordinær tid noterte Thomas Lehne Olsen seg på scoringslisten. Han fikk ballen på bakerste og headet inn målet i lengste. Dermed stod det 4-0 til gjestene i lokalderbyet.
Et trøstemål ble det for hjemmelaget rett før kampslutt, da Magnus Tvedte satte inn Strømmens første mål for kvelden. Men flere scoringer ble det ikke og Lillestrøm kunne fortsatt kalle seg storebror i dette lokaloppgjøret.
Seieren gjør at Lillestrøm fortsatt har heng på en direkte opprykksplass.