ULLEVAAL (Eurosport.no):
– Jeg sa klart ifra om at det ikke kom til å gå, sier den nederlandske treneren til forsamlingen med pressefolk på Ullevaal stadion torsdag.
VM-kvalifisering
«Sønner av Drillos» gjorde jobben for Norge – Haaland ble historisk
07/09/2021 PÅ 20:39
Fredag får Bert van Marwijk debuten som australsk landslagssjef når han og laget, som han først fikk hilse på mandag, møter Norge til treningskamp.

Landslagssjefen sluttet to uker etter laget ble VM-klare

To uker etter at den tidligere landsslagssjefen Ange Postecoglou ledet Australia til sitt fjerde strake verdensmesterskap, annonserte han at han ikke ønsket å følge laget i mesterskapet.
Dermed startet en desperat kamp på å finne en ny landslagssjef som kunne ta over laget på kort varsel og som hadde nok mesterskapserfaring til å lede dem gjennom et nytt mesterskapet.
Løsningen ble den tidligere nederlandske landslagstreneren som allerede har gjort endringer på de australske fotballtradisjonene. En av dem er avskjedskampen Australia pleier å ha i hjemlandet før store mesterskap. Det er dette van Marwijk ikke mente kunne gå.

Vil unngå å snu døgnet to ganger

65-åringen ønsker ikke at spillerstallen, der flere bor og spiller i Europa, skal reise til andre siden av jorden for å snu døgnet og spille en avskjedskamp, før de så flyr tilbake til Europa på treningssamling og avklimatisering før mesterskapet i Russland.
– Jeg er veldig glad for at vi kan være sammen en måned nå og at vi kan bruke denne måneden på å bli kjent så jeg kan fortelle hvordan jeg mener vi skal spille fotball, uttalte han på pressekonferansen torsdag.
I og med at han tar over landslaget bare tre måneder før mesterskapet starter i Russland har han fått frie tøyler fra Det australske fotballforbundet og tar heller med seg spillerne til Tyrkia i slutten av mai for å starte oppkjøringen mot VM.
– Jeg er vant med å jobbe i situasjoner der jeg ikke har så mye tid, siden jeg var landslagstrener Nederland. Alle som har vært landslagssjef vet hvordan det er å jobbe når man ikke har nok tid med spillerne enn en klubbtrener. Men jeg kan ikke gjøre noe med det. Jeg er fornøyd med de fire ukene jeg har og skal bruke dem godt.
Første del i forberedelsene mot VM blir å møte Norge til treningskamp fredag. Van Marwijk, som knapt kan navenet på samtlige spillere i sin egen stall, hadde følgende å si om kunnskapene rundt det norske landslaget:
– Jeg har sett på lagoppstillingen fra de siste fire kampene, men for meg er det ikke så interessant hvordan de andre lagene spiller, det viktige er hvordan vi spiller, sa han til Eurosport.no.
VM-kvalifisering
Utestengt mot Nederland: – Veldig rart
30/03/2021 PÅ 21:36
VM-kvalifisering
Bengts analyse: – Bestod testen i å gjøre drittjobben
30/03/2021 PÅ 21:27