ULLEVAAL STADION (Eurosport.no):
– Jeg har spilt spiss før og har trivdes veldig godt med det, sier Tarik Elyounoussi.
Til daglig spiller 29-åringen ving i Olympiakos, men både mot Tsjekkia og Sverige har Elyounoussi vært å finne på topp i Lars Lagerbäcks mannskap.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
Saken fortsetter under videoen:

– Lars har et problem

Foruten bommen alene med keeper har angriperen innfridd på topp. Spesielt mot Tsjekkia viste han seg som et skikkelig uromoment for det tsjekkiske forsvaret.
– Jeg synes det har meldt seg på her, slik at jeg tror at det blir veldig vanskelig for Lars når det drar seg til, sier Elyounoussi til Eurosport.no.
For det er nettopp et uromoment han vil være under Lagerbäck. Riktignok på banen. Han vil være den som plager motstandernes forsvar. Da landslagssjefen tok ut troppen bekreftet han at han ser på 29-åringen som spiss. Med Joshua King, Alexander Søderlund og Tarik Elyounoussi som de fremste utfordrerne til de plassene, tror Olympiakos-spilleren at Lagerbäck har noe å tenke på frem mot neste samling.
På klubblaget spiller han stor sett venstre- eller høyrekant i et 4-2-3-1-system. Men han har en fri rolle og skjærer mye innover i banen og truer bakrom. Egentlig ser han på seg selv som en bakromsspiller.
– Jeg tenker at Lars har et problem her. Det er to plasser som det skal kjempes på. Så har du dimensjonen om du skal velge to store og sterke bjørner, så har du kanskje meg som er litt mindre og som kan gå i de mindre rommene. Som et slags uromoment som skal plage stopperne. Jeg synes det er en fin kombinasjon der altså. Det er opp til Lars, sier Elyounoussi.
Saken oppdateres:

– Jeg er en slags potet

Det er ikke bare Elyounoussi som spiller i en annen posisjon på landslaget enn i klubblaget. Mot Nord-Irland spilte Håvard Nordveit sentral midtbane slik han også spiller i på klubblaget. Men forrige sesong måtte han vikariere i høyreback-posisjonen på West Ham. Nå skal han satses på som midtstopper i landslaget. En posisjon han har i blodet ifølge ham selv.
– Jeg er en slags potet. Når en ser på de managerene som bruker meg i de posisjonene må jeg gjøre noe rett i de ulike rollene også. Jeg ble hentet til West Ham som en defensiv midtbanespiller, men når har jeg spilt høyreback har det vært på grunn av et skadepreget lag. Jeg sier ikke nei til Slaven når han spør meg fint om jeg kan spille der når han trenger det, sier Nordtveit.
– Hvilken posisjon er det du liker best å spille i?
– Når jeg holder meg inne sentralt liker jeg meg veldig fint, sier Nordtveit. Rollen som stopper kjenner jeg veldig godt, svarer Nordtveit.
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40