Haaland satte Premier League-rekord

AvNTB

Oppdatert 25/11/2023 klokken 15:51 GMT+1

Manchester City-spiss Erling Braut Haaland ble historisk i Premier League, men Trent Alexander-Arnold reddet 1-1 for Liverpool i gigantmøtet lørdag.

Erling Haaland

Haaland sendte hjemmelaget i ledelsen i 1. omgang. Da ble han samtidig tidenes raskeste til 50 mål i Premier League. Den tidligere storspissen Andy Cole scoret 50 mål på 65 kamper.
Norges landslagssjef Ståle Solbakken er full av beundring.
– Det er de tallene vi har blitt vant til. Han scorer jo ett mål i snitt uansett hvor han er. Det er bare å gi seg ende over, og så tror jeg ikke han er helt ferdig, sa Solbakken i Viaplays studiosending.
Målet så ut til å være skillet på lagene i lørdagens gigantduell, men ti minutter før slutt utlignet Trent Alexander-Arnold og reddet poengdeling.
Med seier hadde City tangert Sunderlands 131 år gamle rekord for flest strake hjemmeseirer av en klubb i den engelske toppdivisjonen uansett turnering. City-rekken stoppet på 23 i uavgjortkampen.
Dermed har City fortsatt ett poeng ned til Liverpool på toppen av tabellen. Haaland sto over Norges kamp mot Skottland sist helg, men ble klar til lørdagens toppkamp i serien.

Haaland-mål

Før lørdagens duell hadde Liverpool vunnet bare én av sine 14 siste bortekamper mot City i serien. Fem ganger hadde det endt med poengdeling, mens City vant åtte kamper.
City møter Tottenham i neste runde, mens Liverpool tar imot Fulham.
Lagene skapte hver sin gode mulighet etter drøyt 20 minutter. Først var det Darwin Núñez for bortelaget, men Ederson reddet mesterlig. Etterpå var Jéremy Doku på farten og slo inn til Haaland, som akkurat ikke fikk foten på ballen i tide, og Liverpool rensket unna.
Etter 26 minutter skulle den norske målmaskinen lykkes. Etter en svak igangsetting av Liverpool-keeper Alisson, driblet Nathan Aké av Liverpool-spillere og slo ballen gjennom til Haaland. Alene med Alisson var nordmannen best og sendte hjemmelaget i ledelsen.

Kapteinen kritiseres

Norges landslagssjef Ståle Solbakken var klar på at kaptein Virgil van Dijk kunne og burde avverget situasjonen.
– Der sover Van Dijk. Det ser ikke ut som en stor feil, men det er en stygg feil, var Solbakkens konklusjon i Viaplay-studioet.
Med drøyt ti minutter igjen fikk Haaland en kjempesjanse til å doble ledelse, men Alisson reddet mesterlig. Det skulle vise seg å være svært viktig, for Liverpool gikk rett opp i angrep og utlignet. Alexander-Arnold fikk ballen på 16 meter og satte den flott i hjørnet til ellevill jubel.
City presset på for vinnermålet på hjemmebane, men fant ikke nettmaskene flere ganger. Haaland hadde en ny stor mulighet helt på tampen, men ballen gikk like utenfor.
Dette er spillerne som har brukt færrest kamper på å score 50 mål i Premier League:
  • Erling Braut Haaland: 48 kamper
  • Andy Cole: 65 kamper