Elyounoussi og Southampton rykket ned fra Premier League

Publisert 13/05/2023 klokken 17:56 GMT+2

Southampton tapte 0-2 hjemme for Fulham lørdag og rykker dermed ned fra Premier League etter elleve strake sesonger på øverste nivå.

Stuart Armstrong, Mohamed Elyounoussi og Southampton rykket ned fra Premier League lørdag.

«Saints» trengte seier i samtlige av sine tre resterende kamper for i det hele tatt å ha håp om Premier League-spill neste sesong. Håpet tok imidlertid slutt allerede i den første av de tre da Fulham ble for sterk lørdag.
Southampton holdt unna i førsteomgangen og så ut til å ha tatt ledelsen da Carlos Alcaraz scoret to minutter etter hvilen. Målet ble imidlertid avblåst for offside, og bare sekunder senere var det i stedet Carlos Vinicius og Fulham som tok føringen etter klønete forsvarsspill fra hjemmelaget.
Ruben Selles' menn greide ikke å mobilisere til noen sluttspurt, og Aleksandar Mitrovic headet gjestene opp i en 2-0-ledelse med i underkant av tjue minutter igjen av kampen.
Mohamed Elyounoussi ble byttet inn like etter 0-2-målet.
Ralph Hasenhüttl, Nathan Jones og Selles har alle ledet Southampton denne sesongen, men ingen har greid å snu skipet tilbake på rett kurs.
Southampton sto med tre uavgjort og sju tap på sine siste ti før lørdagens oppgjør. Med 3-4-tap mot Nottingham Forest i forrige runde og åtte poeng opp til trygg grunn skulle det derfor svært mye til for at klubben holdt seg på øverste nivå.