Populære sporter
All sport
Vis alt

Bekreftet: Tidligere Godset-ansatt tar over Premier League-klubb ut sesongen

Joakim Opphus

Oppdatert 24/02/2023 klokken 10:20 GMT+1

Spanske Ruben Selles har signert en kontrakt som gjør ham til Southamptons manager ut inneværende sesong. Hans oppgave blir å berge plassen i Premier League.

Ruben Selles

Foto: Getty Images

Selles erstattet Nathan Jones på midlertidig basis da sistnevnte fikk sparken nylig. Han fikk en kjempestart med 1-0 over Chelsea, og fredag opplyser klubben at han skal lede laget resten av sesongen.
39 år gamle Selles har vært assistenttrener i Southampton siden i fjor sommer og var midlertidig hovedtrener da Ralph Hasenhüttl fikk sparken i november. Han har tidligere hatt trenerjobber i dansk fotball, og første halvår i 2015 var han ansatt i Strømsgodset med analyseansvar.
Under Selles sin tid i Strømsgodset var det danske David Nielsen som var hovedtrener i klubben. Nielsen har sa nylig til danske bold at det ville «vanvittig» dersom hans tidligere Godset-kollega ikke fikk jobben med å holde klubben i Englands øverste divisjon.
– Det hadde vært helt vanvittig om de ikke hadde gitt trenerjobben til Ruben nå. Det hadde vært mer vilt å ikke gi den til ham enn å gi den til ham nå. Hvis du ser hva han gjør på treningsfeltet og hvordan spillerne responderte under kampen mot Chelsea ser man at han i det minste må få sjansen ut sesongen. Jeg tror ikke de har en bedre sjans til å holde seg i Premier League med noen annen enn ham, sa Nielsen som også jobbet sammen med Selles i danske Aalborg.
Southampton ligger sist i Premier League, men det skiller bare tre poeng opp til trygg grunn. Mohamed Elyounoussi og co. møter Leeds på bortebane lørdag ettermiddag.
(©NTB/Discovery)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame