28-åringen var en sentral brikke i Chelsea-laget som vant Premier League forrige sesong. Han ble blåtrøyenes toppscorer med 20 seriemål, men flesteparten av dem kom før nyttår.
Det siste halvåret har isfronten mellom Costa og suksesstrener Conte bare blitt større og større.
– De ønsker at jeg skal trene med reservene. Jeg får ikke tilgang til garderoben førstelagsspillerne bruker, og jeg får heller ikke ha kontakt med dem. Jeg er ingen kriminell. Det er ikke rettferdig å behandle meg på den måten, hevder Costa i et langt intervju med Daily Mail.
Premier League
Avis: Seks Solskjær-grep som har forvandlet Manchester United
31/12/2018 PÅ 12:58
Den engelske storavisen snakket i helgen med kraftspissen i hans familiehjem i Nord-Brasil. Det skjedde samtidig som Chelsea serieåpnet hjemme mot Burnley. Costas lagkamerater tapte overraskende 2-3 lørdag.

Sjokket

Via en tekstmelding fra Conte fikk Costa i sommer vite at han ikke var ønsket med videre.
– Jeg var på landslagssamling med Spania da jeg fikk meldingen. Det kom som et sjokk å få beskjeden på den måten. Jeg var sint, men nå er jeg rolig. Meldingen har jeg fortsatt, og den kommer jeg ikke til å slette i tilfelle noen beskylder meg for å lyve, sier Costa.
Han understreker at Conte er en dyktig manager, men mener italieneren er «kald» som type.
– Jeg respekterer han som en utmerket trener. Han har gjort en god jobb, men han er ikke en trener som knytter bånd til spillerne sine. Han utstråler ingen karisma.
Ifølge Costa ble han opprinnelig ilagt en bot på én ukelønn, men nå blir han straffet ukentlig.
– De ønsker at jeg skal trene med reservene, men det vil jeg ikke gjøre. Jeg har ikke gjort noe galt. Så hvis de vil bøtelegge meg, så kjør på. Jeg vil ta straffen hver uke, for jeg lar meg ikke styre av penger. Det viktigste er å være fornøyd med livet. Nå er jeg sammen med mine foreldre og folk som respekterer meg.
– Jeg er åpen for å bli værende i Brasil i ett år uten å spille. Også hvis Chelsea bøtelegger meg hele veien og ikke betaler meg lønn. Jeg vil komme sterkere tilbake, utdyper Costa.

Vil jobbe med Simeone

En overgang tilbake til Atlético Madrid er det Costa drømmer om. Han spilte for den spanske hovedstadsklubben mellom 2010 og 2014.
– Jeg vil at avtalen med Atlético skal bli løst denne måneden. Min tanke er å dra til Madrid, trene der og være i best mulig form før VM.
– Jeg har takket nei til flere tilbud. De (Chelsea) ønsker å selge meg til Kina og andre lag, men jeg trives best i Spania. Jeg vil til en klubb jeg ønsker å være i, ikke den klubben som betaler mest. Diego Simeone (Atlético-trener) ønsker meg. Det er tydelig. Jeg har alltid hatt en nært forhold til ham, sier Costa.
Diego Costa kom til Chelsea fra Atlético Madrid sommeren 2014. Han står med totalt 59 mål på 89 kamper i ulike turneringer. Alt tyder på at han har spilt sin siste kamp for London-laget.
(©NTB)
Premier League
Hodgson ønsker Liverpool-spiss – dårlig nytt for Sørloth
31/12/2018 PÅ 09:49
Premier League
Sammenligner Solskjær med en eksorsist
27/12/2018 PÅ 13:10