Populære sporter
All sport
Vis alt

Flere klubber har forhørt seg om FFKs juvel: – Han er på lånt tid

Marius Medby

Publisert 28/01/2022 klokken 08:17 GMT+1

Fredrikstad-trener Bjørn Johansen tror unggutten blir i klubben maks én sesong til.

Taofeek Ajibade Ismaheel

Foto: NTB

Stortalentet Taofeek Ajibade Ismaheel er en ettertraktet spiller. 2000-modellen har skapt interesse hos flere klubber, men så langt har det ikke blitt tilbudt nok penger for juvelen.
Hvor lenge han blir i klubben er usikkert. Fredrikstad-trener Bjørn Johansen mener talentet er på lånt tid i Østfold.
– Han er virkelig en juvel. Samtidig trenger Ismaheel å utvikle seg i flere faser. Jeg er kjempefornøyd om jeg får ha ham ut hele sesongen. Men det tror jeg blir maks, for å si det forsiktig. Han er litt på lånt tid, sier «Bummen» til Discovery.

Med i planene

Johansen håper å få bruke Ismaheel også neste sesong. Men det kan endres raskt.
– Foreløpig er han med i planene våre for neste sesong, sier Johansen.
Discovery pratet med agenten til Ishameel i forkant av FFKs kvalikkamper i 2021-sesongen. Da sa han følgende:
– Han ønsker å spille i Eliteserien, men så er det veldig mye interesse i utlandet, sa Mikail Adampour til Discovery i slutten av november i fjor. Det skal ha vært interesse for nigerianeren fra blant annet franske og nederlandske klubber.

Ni millioner kroner

Discovery-ekspert Joacim Jonsson har tidligere verdsatt Ishameel til cirka ni millioner kroner. Daglig leder Joacim Heier i Fredrikstad sa følgende om den prislappen i november:
– Jeg synes det er vanskelig å si noe om markedsverdien, men verdien for oss er høy. En ting er at han er en god spiller som kommer til å bli mye bedre, men han er som sagt også en som passer veldig godt inn i verdiene og kulturen vår, samt at han er en profil for klubben som skaper begeistring hos mange som er glade i FFK. Så hvis han skal videre i vinter, så skal det være en overgang som er veldig god for både Ismaheel og FFK
21-åringen har spilt 31 kamper for Fredrikstad, og scoret 13 mål. Alle i OBOS-ligaen i fjor. Torsdag kveld spilte Fredrikstad borte mot Häcken, en kamp de til slutt vant 3-2. Ungutten startet kampen på venstre ving, og viste flere positive tendenser mot Allsvenskan-laget. Blant annet fikk han en assist på 2-1-målet.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame