Dagene som toppfotballspiller er talte for Stian Semb Aasmundsen. Torsdag skrev han under en kontrakt på to år for barndomsklubben FK Eik Tønsberg. Der skal han være spillende assistenttrener.
– Det føles veldig bra. Jeg har pratet mye om at jeg skal returnere, og nå er det et faktum. Heldigvis har jeg enda noen år igjen på banen, så jeg håper å kunne bidra mest mulig for laget, sier Aasmundsen til Discovery.
Eliteserien
Moe etter sliteseieren: – Vi viser karakter
EN DAG SIDEN
Tønsbergs Blad omtalte saken først.

Tilbud fra utlandet

Aasmundsen ble ferdig i Mjøndalen etter sesongslutt. Fotballen ville han imidlertid ikke gi opp, dermed måtte han finne seg en ny klubb.
– Jeg ville ikke flytte for langt unna. Når det ikke ble mer i Mjøndalen var det noe med Eik som fristet. Det er en bra klubb som har gode forutsetninger for å utvikle seg, sier Aasmundsen.
Dermed går han fra spill i Eliteserien til PostNord-ligaen. Det var derimot andre tilbud som Aasmundsen kunne gått for.
– Jeg hadde tilbud fra klubber både i Norge og utlandet. Det var aldri noe som jeg bare måtte ta med tanke på økonomien, men flere fristet sportslig. Ingen av tilbudene var verdt å flytte bort for. Nå er jeg godt fornøyd med avgjørelsen min.

Må finne seg jobb

Stillingen i Eik er bare en deltidsstilling, dermed må Aasmundsen ut på jobbmarkedet i nærmeste fremtid.
– Nå må jeg skaffe meg en annen jobb også. Jeg håper å kunne bruke utdanningen som idrettslærer der, så jeg satser på at det ordner seg til slutt, sier Aasmundsen.
Han holder på med å ta UEFAs B-trenerkurs i disse dager. Drømmen om å bli trener lever altså i beste velgående.
– Jeg håper jo på at man kan bli trener i fremtiden. På hvilket nivå eller rolle er derimot vanskelig å si. Vi får se, det blir spennende.
Aasmundsen har spilt fotball på høyt nivå i både Norge og Sverige i mange år. Totalt har han over 200 kamper i Eliteserien for Mjøndalen og Kristiansund.
Eliteserien
Stortalentet sikret Molde-seier: – Viser karakter
EN DAG SIDEN
Eliteserien
RBK-kapteinen langer ut mot dommeren – Steen legger seg flat
EN DAG SIDEN