Stjørdals-Blink brøt stygg tapsrekke – gikk forbi seiersløse Grorud

Joakim Opphus

Oppdatert 05/08/2022 klokken 00:08 GMT+2

Etter seks strake tap kom det endelig en trepoenger for Stjørdals-Blink. For Groruds del står de fortsatt uten seier etter 18 serierunder. Slik endte alle kveldens OBOS-kamper.

Se høydepunktene: Stjørdals-Blink sterkest i nedrykksoppgjøret mot Grorud

Saken oppdateres!
Grorud sto uten seier på de første 17. serierundene i OBOS-ligaen. I bunnoppgjøret mot Stjørdals-Blink var alt annet en tre poeng godt nok. Da var Groruds Saadiq Faisal Elmi sitt direkte røde kort etter kun 24 minutter værst tenkelig start for Oslo-klubben.
Se situasjonen som førte til det røde kortet i videoen under.

Nede i ti mann etter grisetakling: – Wow, for en dramatikk

Men Stjørdals-Blink slet med å få hull på Grorud-byllen. Etter drøye 58 minutter fikk trønderne mulighet fra straffemerket etter at Lars Ramsstad ble felt innenfor feltet.
Men på den påfølgende straffen klarte ikke Mats Lillebo å overliste Simen Lillevik Kjellevold som kastet seg så lang han var og reddet straffen nede i venstre hjørne.
Til slutt så kom det avgjørende målet for et Stjørdals-lag som stanget og stanget. Fredrik Vinje sendte avgårde et skudd like utenfor 16-meteren, og denne gangen var ikke Lillevik Kjellevold lang nok og ballen gikk inn i det høyre hjørne. Det ene målet var nok til å sikre en 1-0-seier til slutt for Stjørdals-Blink.
Se høydepunktene i toppen av saken.

Ellevill kamp i Fredrikstad

I de øvrige kampene i den 18. serierunden ble det både overraskelser og flere målrike oppgjør.
Stabæk - Fredrikstad ble en ellevil fotballkamp hvor forsvar ikke var det første på bokka til noen av treneren før kampen. Kampen bølget frem og tilbake fra første minutt.
Stjernskuddet Gift Orban, som signerte en fire års avtale med Stabæk onsdag, startet det hele etter 21 minutter. Nigerianeren kom bak et høytstående Fredrikstad og alene med Fredrikstad målvakten satte han sikkert 1-0.
Olav Øby sørget for at lagene var likt til pause. Fredrik Krogstad og Riki Alba sine scoringer tok det til 2-2. Men Stabæk viste seg som det beste laget etter to nye scoringer fra Fitim Azemi og Orban for andre gang i kampen.
Se høydepunktene fra kampen under.

Se høydepunktene: Stabæk slo Fredrikstad i målfest

Øvrige resultater

Brann fortsetter sin imponerende OBOS-sesong med en 1-0-seier hjemme mot Start.
Sandnes Ulf smadret Sogndal hele 6-0 hjemme på ØsterHus Arena, mens Mjøndalen snudde mot Raufoss og vant 2-1.
På Nordre Åsen stak Skeid av med en meget overraskende 1-0 seier over andreplass på tabellen Ranheim. Mens det tredje og siste Oslo-laget, KFUM, reddet ett poeng på overtid takket være Moussa Njie 2-2-scoring mot Åsane. Kongsvinger vant 2-1 hjemme mot Bryne etter et sendt selvmål av Bryne-stopper Rogvi Baldvinsson.
Se høydepunktene fra Ranheim - Skeid under.

Se høydepunktene: Ranheim snublet mot Skeid