Populære sporter
All sport
Vis alt

Stjernespissen blir Stabæk-spiller permanent

Even Lübeck

Oppdatert 03/08/2022 klokken 13:53 GMT+2

Gift Orban har tatt OBOS-ligaen med storm og står med ti mål på elleve kamper for Stabæk. Nå er det klart at han blir Stabæk-spiller på permanent basis.

Gift Emanuell Orban

Foto: NTB

  • Se OBOS-ligaoppgjøret mellom Fredrikstad og Stabæk torsdag på discovery+
Stabæk har nå utløst kjøpsopsjonen på nigerianeren, som har tatt norsk fotball med storm siden han kom til klubben. Samtidig kommer ivorianske Diabagate Junior på lån. Orban har skrevet under på en avtale som strekker seg ut 2026, som Discovery erfarte tidligere onsdag.
– Vi er veldig fornøyde med det. Utviklingen har foreløpig gått veldig bra, og enda litt fortere enn det vi hadde håpet på. Vi så han i november for første gang. Han får til mye av det han gjorde der nede nå i norsk fotball. Det er morsomt at det har gått så fort, sier Bjarmann
Stabæk offentliggjorde overgangen like etter 13.30.
– Jeg er veldig fornøyd her. Om kontrakten er på fire år eller ti er ikke det viktigste. Målet mitt er bare å ta nye steg. Da må jeg spille bra og score mål. Jeg skal fortsette å jobbe hardt for å få til det, sier Gift til klubbens hjemmesider.
– Jeg ber om at det skal gå bra, ønsker at ting skal gå videre, men står ikke bare og håper at det skal skje et mirakel. Du må jobbe for at det skal skje. Jeg var forberedt, sjansen kom og jeg tok den, sier Orban til Budstikka.

Låner ivorianer

Orban kjøpes fra den nigerianske klubben Bison. Etter det Budstikka erfarer har Stabæk brukt i overkant av én million kroner på Orban. Pengene kommer etter at de solgte Oliver Valaker Edvardsen til Go Ahead Eagles.
Diabagate Junior er lånt ut til Stabæk ut sesongen fra ivorianske Optima Sport Football Club. De kan utløse en opsjon hvis klubben ønsker det, på lik linje med Gift-avtalen.
– Jeg er veldig fornøyd med å få muligheten. Jeg vil jobbe hardt for å vise meg fram og for å fortjene en plass her i framtiden, sier Dia.
– Han har gjort et godt inntrykk, men det er en lav risiko for oss å teste videre, sier Bjarmann.
Stabæk-trener Eirik Kjønø:
– Inntrykket er bra. Jeg har egentlig likt han fra dag en. Vi får se hvordan han utvikler seg. Han er ung han også, og kommer fra et annet land. Han er veldig fotrapp og en typisk ballvinner. En Anthony Annan-type. Vi har ikke så mange av de. Vi har noen, men han er en typisk kvikk ballvinner, sier Kjønø til Budstikka om Junior.

Hva skjer med Kassi?

I tillegg hersker det fortsatt tvil om hvorvidt Luc Kassi blir værende i Stabæk eller ikke. Discovery vet at den skadeplagede ivorianeren har fått et tilbud fra Stabæk ut sesongen, men Kassi har ikke tatt en avgjørelse enda.
Tilbudet fra Stabæk kom i forrige uke, men Kassi, som nå er klubbløs, har ikke gitt klubben noe svar. Derfor kan det se ut til å gå mot at forholdet mellom Kassi og Stabæk er over etter ti år.
Stabæk ligger på 4. plass med 31 poeng etter 17 kamper. Det er tre poeng opp til direkte opprykk for bæringene.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame