– Jeg har fått med meg ryktene som har svirret litt rundt, sier Tore André Flo til Discovery om at navnet hans har vært knyttet til sjefsstolen i Sogndal.
Tidligere denne høsten kunngjorde Sogndal-trener Eirik Bakke at han gir seg etter sesongen. Det åpner kanskje opp for at en tidligere helt pakker baggen og vender hjem til Norge, men Tore André Flo har ikke hastverk med å forlate jobben sin i London.
OBOS-ligaen
Overtok lån med opsjon i høst – nå gjør klubben overgangen permanent
30/11/2022 KLOKKEN 12:58
– Først av alt så har jeg en veldig god jobb, og er ikke på utikk etter en ny. Samtidig ville jeg tatt en prat med Sogndal om de spør meg. Vi har jo planer om å flytte hjem en gang, så det er jo en flott jobb sånn sett, forteller Flo.
Tore André Flo signerte for Sogndal tilbake i 1993. Den høyreiste spissen bestemte seg også for å avslutte karrieren i «Saftbygda» i 2012, så han kjenner dermed godt til klubben som er interessert i hans tjenester.
– Det hadde vært «kjekt» å være der, og det er ikke den verste jobben å ha. Det er en flott klubb, så vi får se om de tar kontakt, fortsetter den tidligere storscoreren.
LES OGSÅ: Har brukt 120 milliioner på fire år – kjemper mot nedrykk fra OBOS-ligaen
Ryktene rundt Sogndals Flo-interesse viser seg å være reelle.
Styreleder i Sogndal Fotball, Jan Rune Årøy, bekrefter overfor Discovery at Tore André Flo er ett av navnene som står på blokken, men at det så langt ikke har vært konkrete samtaler mellom partene.

Følger med fra England

Tore André Flo har i en årrekke vært i Chelsea-systemet og jobber som mentor for London-klubbens utlånte spillere. I tillegg er han en del av Leif Gunnar Smerud sitt støtteapparat på det norske U21-landslaget. Likevel finner han tid til å følge med på klubben som han både startet og avsluttet proffkarrieren i.
– Jeg følger med hver seong, så jeg får med meg hvordan det går. De har hatt mange gode sesonger de siste årene. Jeg sitter ikke og analyserer kampene, men koser meg med dem.
Selv om hjemreise frister og hjertet pumper for Sogndal, er han tydelig på at han trives i Chelsea-jobben, selv om «tapet mot Manchester City ga en liten knekk».
– Alt i alt har det gått ufattelig bra det siste halvåret og forrige sesong vil jeg si. Jeg er veldig fornøyd med jobben, forteller Flo.
Tore André Flo har en høy stjerne i London-klubben etter flere sesonger som spiller i den kongeblå drakten på slutten av 90-tallet.
Sett denne?

Sjekk trenerens Eggen-parodi: «No må du åpne øran»

OBOS-ligaen
Klubbhelten bekrefter FFK-dialog: – Eneste klubben for meg i Norge
28/11/2022 KLOKKEN 15:03
OBOS-ligaen
Hansen klar for ny trenerjobb: – «Gærneste» i norsk fotball
24/11/2022 KLOKKEN 11:23