Populære sporter
All sport
Vis alt

Ny flombelysning redder Strømmen: – Det er alfa og omega

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 09/09/2021 klokken 15:43 GMT+2

Onsdag kveld sa kommunestyret i Lillestrøm ja til oppgradering av flomlyset på Strømmen Stadion. Det er avgjørende for at Strømmen kan fortsette som en toppfotballklubb.

Strømmen-spillerne kan juble for ny belysning på hjemmebanen deres.

Foto: NTB

  • Se Strømmen - Jerv lørdag klokken 15:00 på discovery+!
– Om det har stor betydning? Det er alfa og omega, sier daglig leder i Strømmen, Harald Gjervik, til Discovery.
I norsk toppfotball er det et lisenskrav å ha godkjent flombelysning på stadion. Om det ikke hadde blitt bevilget midler til ny belysning, måtte Strømmen spilt hjemmekampene sine på en annen stadion.
– Vi ville ikke kunne hatt arenainntekter på den stadion, vi ville fått reduserte billettinntekter og det ville vært upraktisk på alle mulige måter å spille hjemmekampene våre på en annen arena. Det ville også ha kostet penger å leie stadion.
– Totalen av det ville gjort det umulig for oss å være en del av norsk toppfotball, fortsetter Gjervik.
Et stadionbytte ville påført så store økonomiske problemer for Strømmen, at det ville blitt umulig å innfri de andre kravene til norsk toppfotball.
– Hadde vi ikke fått flomlys, måtte vi ha satt i gang en måte å avvikle toppfotballsatsingen, sier den daglige lederen, og utdyper:
– Vi driver dette på en måte som gjør at vi må klare oss med det vi får. Et lisenskrav er at du må ha 18 profesjonelle fotballspillere. Å kombinere det med å spille på en annen stadion med kostnaden det ville ha medført, ville ikke vært mulig.

Siste sjanse

Tilbake i 2017, tok klubbene selv initiativ for å skjerpe kravene til flombelysning i norsk toppfotball. Klubbene fikk i 2019 beskjed om at de måtte få på plass belysning som tilfredstilte kravene før 2020-sesongen, men koronapandemien gjorde at alle krav om infrastruktur ble utsatt.
– Dermed kunne vi spille i 2021, men nå er det over. Nå er det absolutt siste frist, forteller Gjervik.
Med bevilget belysning, gir det muligheter for Strømmen å fortsette satsingen.
– Vi har en skuff med masse gode ideer, men den har vært godt lukket. Uten flomlys, er det ikke noe som gir motivasjon. Nå kan vi begynne bruke tiden vår på det vi faktisk bør bruke tiden på, sier den daglige lederen.
Med eller uten nytt flomlysanlegg, må Strømmen uansett jobbe hardt for å berge plassen i OBOS-ligaen. Strømmen er for øyeblikket tabelljumbo, men det er som vanlig tett. Klubben har bare tre poeng opp til trygg plass.
– Nå må vi bare passe på at den gode nyheten om flomlys blir trumfet av et nedrykk, ler Gjervik, som uansett er glad for at dørene fortsatt står åpne etter gårsdagens gladnyhet.
– Da har du i alle fall et lag som kan rykke opp igjen. Hadde vi ikke fått flomlys, så kunne vi ikke ha rykket opp igjen heller.
I reglementet til NFF står det følgende krav til flombelysning i norsk toppfotball:
«Klubber som rykker opp til liga med flomlyskrav kan i sin første sesong spille kamper på sin hjemmebane de to siste serierundene uten godkjent flomlysanlegg kun når planlagt kampslutt er 30 minutter før solen går ned. I kamper med behov for flomlys (kampslutt mindre enn 30 minutter før solen går ned), må klubben de to siste serierundene spille på alternativt godkjent stadion. Klubben har selv ansvar for å leie alternativt stadion hvor lisenskriteriene er tilfredsstilt.»
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame