Populære sporter
All sport
Vis alt

Midtbanegeneralen legger opp i en alder av 27

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 09/09/2021 klokken 15:57 GMT+2

Simen Lassen har spilt sin siste kamp i den oransje Åsane-drakten. Klubbens trener legger ikke skjul på at savnet etter midtbanespilleren vil bli stort.

Simen Lassen i duell med Fredrik Krogstad

Foto: NTB

  • Se Åsane - HamKam lørdag klokken 15:00 på discovery+!
– Det er et tungt slag, noe annet er å lyve. Vi har mange fine fotballspillere i Åsane, men Simen var selve definisjonen på Åsane-DNA-et.
Det sier Åsane-trener Morten Røssland til Discovery om å miste sin midtbanegeneral Simen Lassen.
Ifølge Bergensavisen er det et jobbtilbud i finansbransjen som gjør at han nå har bestemt seg for å legge skoene på hylla.
– Når det dukker opp en mulighet som er såpass bra, så skjønner vi at det er vanskelig for Simen å si nei, forsetter en tydelig preget Åsane-trener, som ikke legger skjul på at det er en trist dag for klubben.
Lassen endte med totalt 166 kamper for de oransje.

Så det komme

For Åsane-treneren kom det ikke som noe sjokk at jobbtilbudene dukket opp for den 27 år gamle midtbanespilleren.
– Jeg har gitt referanser på han til noen arbeidsgivere, så jeg skjønte at det var noen storfisker ute etter han. Det er veldig forståelig, for Simen er betegnelsen på det som heter hel ved, forteller Røssland.
I vinter signerte Simen Lassen en kontrakt ut 2022, men forlater nå klubben tidligere enn planlagt.
– Han er en fantastisk person som spiller, som lagkamerat, for trenerne og ikke minst for det han er utenfor banen. De er heldige de som har ansatt han, utdyper Røssland.

Store utskiftinger

Simen Lassen føyer seg inn i rekken av spillere som har forlatt bergensklubben det siste året. Opprykksjagende Åsane har det siste året mistet profilerte spillere som Henrik Udahl, Kristoffer Valsvik, Sigurd Kvile, Harald Nilsen Tangen, Joel Mvuka og Kristoffer Larsen.
– Kombinert med Simen Lassen som legger opp og Tomas Kristoffersen som er ute med leddbåndskade, er vi svekket. Å si noe annet er å lyve, sier Røssland.
Til tross for alle utskiftningene, har Åsane imponert mange denne sesongen. Bergensklubben ligger foreløpig på 6. plass i OBOS-ligaen, som gir kvalifiseringsspill til Eliteserien ved sesongslutt.
– I fjor ble vi hyllet da vi kom som underdogs. I år er forventningene litt annerledes, men det spillerne har gjort så langt i år er en enda større prestasjon spør du meg, forteller Åsane-treneren.
Åsane er kjent for å ha en krevende spilletid, og treneren er imponert over hvor fort nykommerne har vendt seg til hans fotballfilosofi. Det gir tro på gode resultater videre, selv uten Simen Lassen.
– Vi har fortsatt lyst til å fighte om en kvalikplass. Det er vi gode nok til, sier Røssland.
picture

Skeptisk til Horneland og Bakke som trenerduo: – Jeg ser det ikke

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame