Ghayas Zahid er klar for den tyrkiske klubben Ankaragücu. Zahid ble presentert på klubbens Youtube-kanal onsdag ettermiddag. 27-åringen har stått uten klubb siden hans kontrakt med APOEL Nikosia gikk ut i sommer. Nå fortsetter den tidligere Vålerenga-spilleren karrieren sin på nivå to i Tyrkia.
– Først og fremst er jeg veldig glad for å være her. Jeg har fulgt Ankaragücu i minst ett år. På det tidspunktet kunne jeg ikke komme hit, men jeg er veldig glad for å være her nå. Jeg skal gjøre mitt beste for klubben, og sørge for at klubben rykker opp igjen til Süper Lig der de hører hjemme, sa Ghayas Zahid under presentasjonen.
Eliteserien
En tredel av landslagstroppen har spilt i Molde: – Spillerne går en god skole
2 TIMER SIDEN
Zahid forlot Vålerenga i 2017 til fordel for APOEL på Kypros. På Kypros ble det 96 kamper, i tillegg til et utlån til den greske toppklubben Panathinaikos. Zahid vant den kypriotiske serien én gang og fikk i 2017 spille Champions League mot Borussia Dortmund, Tottenham Hotspurs, Olympiakos og Real Madrid.
Ankaragücu rykket på sin side ned fra Süper League i fjor, med blant andre Torgeir Børven og tidligere Bodø/Glimt-keeper Ricardo Friedrich på laget. Etter nedrykket forlot Børven klubben til fordel for toppserieklubben Gazientep, mens Friedrich fortsatt står uten ny klubb.
Etter nedrykket beskrev Børven en kaotisk klubb. Da spissen var på ferie i Øystese i juni hadde han ikke fått beskjed om når han skulle komme tilbake til oppkjøringen, klubben stod uten trener og et presidentvalg stod for tur.
– Det er ikke så alt for mye planlegging der nede, sa Børven den gang. Saken kan du lese her.
Nå er klubben trent av Hikmet Karaman som er klar for sin tredje periode i klubben.
Hverken Ghayas Zahid eller hans agent Morten Wivestad har svart Discoverys henvendelser.
Fotball
Overrasket over sin nye klubb: – Over all forventning
13 TIMER SIDEN
Norgesmesterskapet
Ekspertene om mulig cup-skroting: – Blødningen må stoppes snarest
15 TIMER SIDEN