Det kommer fram i en felles uttalelse fra spillergruppen.
«Vi i spillergruppa i Stjørdals-Blink er fortvilet over den økonomiske situasjonen klubben er i. Styret har gitt spillerne et tilbud om nye kontrakter, som i realiteten betyr et så stort lønnskutt at det hadde blitt en umulig situasjon for oss å gjennomføre i praksis», står det i pressemeldingen. De understreker at de er glade i klubben og at de ønsker å bidra til at situasjonen snur.
OBOS-ligaen
Henter nordmann fra Feyenoord
I GÅR PÅ 17:39
På grunn av en økonomisk krise i klubben,har styret sett seg nødt til å be spillerne ta et lønnskutt ned til minstelønn, noe som tilsvarer 4000 kroner i måneden. Spillergruppen har vurdert tilbudet nøye, men på grunn av personlig økonomi, er ikke tilbudet sterkt nok til at spillerne selv ikke havner i en sårbar situasjon.
«På bakgrunn av dette så ønsker vi å informere om at spillergruppa ikke kan akseptere tilbudet fra styret», står det i meldingen.
Spillergruppen vil fortsette dialogen med styret, og vil sammen prøve å finne en annen løsning. De får bistand fra NISO i prosessen.
Styreleder Erling Johansen svarer følgende på spillernes uttalelse:
– Vi har stor forståelse for de beskrivelsene og medmenneskelige utfordringene som spillerne står i, i forbindelse med redningsaksjonen for klubben. Styret tar pressemeldingen til etteretning og med oss i det videre arbeidet.

Kompliserer saken

Tirsdag fikk klubben hjelp fra kommunen, men et av premissene for at et lån på totalt to millioner skulle stå i garanti av Stjørdal kommune var at minstelønnsordningen ble gjennomført.
Samme dag varslet Johansen at 30. juni er en skjebnedag for å komme opp med en løsning. Hvis partene ikke kommer til enighet innen da, må klubben ta i bruk andre midler.
– Vi ser absolutt lyset i tunellen, men samtidig er spøkelset rundt et fremtidig konkurs til stedet. Vi ser på 30. juni som en D-dag for enten å få en løsning eller å ta i bruk andre virkemidler som termineringer eller oppsigelser, som enhver bedrift kan gjøre når en fare for konkurs er reell, fortalte Johansen til Discovery.
At spillerne blir satt i en posisjon der de enten måtte takke ja til minstelønn eller risikere å bli sagt opp fikk NISO-leder Erlend Hanstveit til å reagere sterkt.
– For det første er det merkelig at man kan inngå en avtale som legger som premiss at de ansatte skal gå med på et lønnskutt man ikke har sett maken til. Jeg ser ikke for meg at dette hadde blitt akseptert som løsning i noen andre deler av næringslivet. Det er vi skeptiske til, sa Hanstveit.
Han la til:
– Det er ikke en heldig måte å skyve spillerne foran seg på. Det er ikke spillerne som har forårsaket denne situasjonen her, det er klubben.
Mer om støtten fra kommunen kan du lese her. Reaksjonen fra NISO og styrelederens svar finner du her.
OBOS-ligaen
Flere profiler på flyttefot: Dette er de bekreftede overgangene i OBOS-ligaen
I GÅR PÅ 11:50
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Skeid med sterkt bortepoeng mot Sandnes Ulf
08/08/2022 PÅ 19:16