Stjørdals-Blink hadde sendt inn en søknad til Stjørdal kommune om et ønske om garanti for to lån. Det ene var på 1,5 millioner for drift av stadionanlegget. Det andre var på en halv million for drift av klubben.
Tirsdag ettermiddag var formannskapet i kommunen enstemmig positive til søknaden under et ekstraordinært møte. Det bekrefter ordfører i kommunen, Eli Arnstad, til Nea Radio.
OBOS-ligaen
Henter nordmann fra Feyenoord
I GÅR PÅ 17:39
Det gjør at klubben kan stille en positiv egenkaptial. Hadde de ikke stilt garanti, ville det vært en stor risiko for at Stjørdals/Blink ville gått konkurs. Dermed er det et stort steg i riktig retning for å berge OBOS-ligaklubben, som har styrt mot blodrøde tall.
– Den garantien her medfører at vi kan sikre drift i både den sesongen her og budsjettet for neste sesong. Men det er én betingelse til: Prosessen vi har gående med spillergruppa hvor vi har varslet at vi må på minstelønn blant spillerne og trenerne, sier Stjørdals-Blinks styreleder Erling Johansen til Discovery, som legger til at de fortsatt har en jobb å gjøre i de kommende dagene.
– Vi har ikke kommet helt i mål med hele caset ennå. Det vet vi ikke utfallet av før 30. juni.

Kraftige kutt

Som Johansen er inne på, har Stjørdals-Blink kommet med et forslag med å kutte lønningene til minstelønn. Det vil si en månedslønn på 4000 kroner.
Støtten fra kommunen vil ikke ha en innvirkning på klubbens plan i å kutte lønningene - snarere tvert imot.
– Begge delene må på plass før vi kan si at vi har løsningen, men det var selvfølgelig veldig gledelig å få kommunen med seg på del 1, og så skal vi jobbe iherdig de neste to dagene med å komme i mål med del 2. Da har vi kommet i mål med en løsning, forklarer styrelderen.
De er helt avhengige av å få en løsning på plass hos de ansatte for at klubben kan ha en videre drift.
– Det var også en betingelse i søknaden vår. Det gjør vi i tillegg, og så trenger vi lånene på totalt to millioner for å få endene til å møtes i 2022 og ikke minst for å legge til rette for et godt 2023, enten det blir PostNord eller OBOS, sier Johansen.

Klokken tikker

Det har blitt satt en «deadline» 30. juni for prosessen videre - altså førstkommende torsdag. At kommunen har gått med på å «berge» klubben gjør at Stjørdals-Blink har vært helt avgjørende, men faren er fremdeles ikke over.
– Vi ser absolutt lyset i tunellen, men samtidig er spøkelset rundt et fremtidig konkurs til stedet. Vi ser på 30. juni som en D-dag for enten å få en løsning eller å ta i bruk andre virkemidler som termineringer eller oppsigelser, som enhver bedrift kan gjøre når en fare for konkurs er reell, forteller Johansen.
Sett denne?

Måltørken over for Heggebø: – Lettelsens scoring

OBOS-ligaen
Flere profiler på flyttefot: Dette er de bekreftede overgangene i OBOS-ligaen
I GÅR PÅ 11:50
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Skeid med sterkt bortepoeng mot Sandnes Ulf
08/08/2022 PÅ 19:16