Populære sporter
All sport
Vis alt

Vraker Eliteserie-toppklubb for OBOS: – Vet andre klubber var interesserte

Oppdatert 27/05/2020 klokken 14:45 GMT+2

Torbjørn Kallevåg var sterkt ønsket i flere Eliteserie-klubber, men når 26-åringen nå forlater Haugesund, overrasker både klubbvalget - og kontraktslengden.

Torbjørn Kallevåg

Foto: Scanpix

Midtbanespilleren har vært en ettertraktet spiller i vår. Flere eliteserieklubber har ønsket å sikre seg bømlingen, men til slutt var det Lillestrøm som stakk av med signaturen.
– Jeg kan ikke si så mye, egentlig, sier en ordknapp Kallevåg til Eurosport.no. Han vil verken vil kommentere klubbvalg eller kontraktslengde.
VG meldte nyheten først og til de sa Kallevåg blant annet at han ser «et enormt potensial i LSK. Det har kommet inn et veldig dyktig trenerteam der, og det er en veldig kul klubb med en enorm fanskare».
– Vi er enige med Haugesund om en overgang og med spilleren om hans personlige betingelser, men med et forbehold om at han består den medisinske testen, sier Simon Mesfin i LSK til Eurosport.
Kallevåg reiser etter planen til Oslo onsdag ettermiddag, og går alt som planlagt er han LSK-spiller før helga.

To andre interesserte klubber

At Kallevåg velger å gå ett nivå ned til OBOS overrasker nok mange - spesielt siden han kunne fortsatt i andre Eliteserie-klubben. Eurosport vet at både Bodø/Glimt og Mjøndalen ønsket seg signaturen.
Spesielt Mjøndalen har vært veldig interesserte i Kallevåg. MIFs nye sjef, André Nevstad, kjenner bømlingen godt fra da de var i Hødd sammen for noen år siden.
– Jeg vet at det var to andre klubber i Eliteserien som var interesserte, er alt Kallevåg vil si.
Korttidskontrakten han nå signerer er også et uvanlig valg. For etter det Eurosport kjenner til skal det i første omgang være snakk om bare en kontrakt ut inneværende sesong.
– Jeg kan ikke kommentere noe om kontraktslengden, sier 26-årngen.

Hadde egentlig ikke penger

– LSK har jo stått i det med de lønnskostnadene vi har bært under corona-pandemien, så vi har egentlig ikke hatt penger til dette. Men fordi vi har fått utbetalt noen solidaritetsmidler fra oppholdet Fredrik Gulbrandsen hadde i Red Bull Salzburg, åpnet denne muligheten seg nå, sier Mesfin.
Det betyr i praksis en overgang som akkurat nå ikke koster LSK noen kroner, men som - hvis de rykker opp og Kallevåg blir værende - gir FKH en gitt sum penger neste år.
Kallevåg kom til Haugesund fra Hødd foran 2017-sesongen, og hadde bare et halvt år igjen av kontrakten med FKH.
Han startet 16 av de 20 første seriekampene i fjor, men utover høsten ble det mindre spilletid. Året før spilte han 26 av 30 kamper for FKH.
Sett denne?
picture

Molde-sjefen om Forren: – En spiller vi er veldig glad i

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame