Midtbanespilleren har vært en ettertraktet spiller i vår. Flere eliteserieklubber har ønsket å sikre seg bømlingen, men til slutt var det Lillestrøm som stakk av med signaturen.
– Jeg kan ikke si så mye, egentlig, sier en ordknapp Kallevåg til Eurosport.no. Han vil verken vil kommentere klubbvalg eller kontraktslengde.
OBOS-ligaen
Ville først ikke ta i klubben – brøt tapsrekken på første forsøk
16/10/2021 PÅ 15:09
VG meldte nyheten først og til de sa Kallevåg blant annet at han ser «et enormt potensial i LSK. Det har kommet inn et veldig dyktig trenerteam der, og det er en veldig kul klubb med en enorm fanskare».
– Vi er enige med Haugesund om en overgang og med spilleren om hans personlige betingelser, men med et forbehold om at han består den medisinske testen, sier Simon Mesfin i LSK til Eurosport.
Kallevåg reiser etter planen til Oslo onsdag ettermiddag, og går alt som planlagt er han LSK-spiller før helga.

To andre interesserte klubber

At Kallevåg velger å gå ett nivå ned til OBOS overrasker nok mange - spesielt siden han kunne fortsatt i andre Eliteserie-klubben. Eurosport vet at både Bodø/Glimt og Mjøndalen ønsket seg signaturen.
Spesielt Mjøndalen har vært veldig interesserte i Kallevåg. MIFs nye sjef, André Nevstad, kjenner bømlingen godt fra da de var i Hødd sammen for noen år siden.
– Jeg vet at det var to andre klubber i Eliteserien som var interesserte, er alt Kallevåg vil si.
Korttidskontrakten han nå signerer er også et uvanlig valg. For etter det Eurosport kjenner til skal det i første omgang være snakk om bare en kontrakt ut inneværende sesong.
– Jeg kan ikke kommentere noe om kontraktslengden, sier 26-årngen.

Hadde egentlig ikke penger

– LSK har jo stått i det med de lønnskostnadene vi har bært under corona-pandemien, så vi har egentlig ikke hatt penger til dette. Men fordi vi har fått utbetalt noen solidaritetsmidler fra oppholdet Fredrik Gulbrandsen hadde i Red Bull Salzburg, åpnet denne muligheten seg nå, sier Mesfin.
Det betyr i praksis en overgang som akkurat nå ikke koster LSK noen kroner, men som - hvis de rykker opp og Kallevåg blir værende - gir FKH en gitt sum penger neste år.
Kallevåg kom til Haugesund fra Hødd foran 2017-sesongen, og hadde bare et halvt år igjen av kontrakten med FKH.
Han startet 16 av de 20 første seriekampene i fjor, men utover høsten ble det mindre spilletid. Året før spilte han 26 av 30 kamper for FKH.
Sett denne?

Molde-sjefen om Forren: – En spiller vi er veldig glad i

OBOS-ligaen
Får drømmetreff: – God kandidat til årets mål
16/10/2021 PÅ 13:39
OBOS-ligaen
Hevder Ingebrigtsen er nær ny fotballjobb i Bergen
23/09/2021 PÅ 12:50