Det var Nordlys som først meldte om at TIL-treneren var på vei bort.
Senere søndag kveld kom bekreftelsen på at Valakari er ferdig som klubbens trener:
OBOS-ligaen
Utnytter keeperens bærtur – punkterer kampen med sitt andre mål
4 TIMER SIDEN
– Etter korona-utbruddet har partene hatt noe ulike syn på veien videre for klubben. På denne bakgrunn er de blitt enige om at arbeidsforholdet skal opphøre. Tromsø Idrettslag setter pris på det engasjement og den arbeidsinnsats som Simo Valakari har lagt ned, og det hjerte han har vist for klubben mens han har vært trener, heter det i pressemeldingen gjengitt i lokalavisen.
Spillerne ble innkalt på et hastemøte søndag kveld, hvor treneren selv ikke var på møtet. Det skal være en situasjon internt i klubben som har skapt gnisninger mellom treneren og personer i klubbens styre og administrasjon, ifølge Nordlys.
Verken daglig leder i Tromsø, Kristian Høydal, eller styreleder i TIL Stig Bjørklund, har besvart Eurosports henvendelse søndag kveld, men sistnevnte bekrefter overfor VG at klubben og Valakari skiller lag.
– Det er riktig. Vi har hatt en gjennomgang med Simo i dag, og blitt enig om at vi skiller lag, sier Bjørklund til VG.

– Nesten umulig å gå på trenerjakt nå

Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson stusser over timingen.
– Jeg er litt overrasket over timingen, at det skjer i en periode der de egentlig ikke møtes. Men det virker som om han har mistet tillitten, da er det kjørt og da er det ingen vei tilbake. Sånn som jeg har skjønt det så er det uenigheter innad i trenerteamet og han har mistet tilliten fra spillergruppen, da har ikke klubben noe valg. Det er kjedelig når det skjer. Jeg er spent på hva klubben gjør, det er ikke gratis å sparke en trener, og de som allerede har trang økonomi. Så jeg er spent på hva de skal klare å få inn og hvordan de skal klare å løse situasjonen, sier han.
– Den krisen norsk fotball er i om dagen, man vet ikke når sesongen starter eller hvordan morgensdagens ser ut. Å sparke en trener midt i det det er overraskende, legger han til.
Dermed må Tromsø ut på trenerjakt. Noe Jonsson mener kan bli vanskelig på grunn av usikkerheten rundt koronapandemien.
– Det er nesten umulig å gå på trenerjakt nå, det er så mye som er usikkert. Jeg vet ikke hva de skal hente inn, om de leiter i innland eller i utland, det må være en utrolig vanskelig situasjon. Nå må de sondere terrenget. Det er vanskelig å ansette en trener nå, så det kommer nok til å ta en stund.
Forrige sesong rykket Tromsø ned til OBOS-ligaen etter å ha havnet på nest sisteplass med 30 poeng. Valakari overtok treneransvaret i klubben juni 2017, og etter å ha reddet klubben fra nedrykk og gjort sakene sine bra, fikk han for et drøyt år siden kontraktsforlengelse ut 2022.
Saken oppdateres.
Sett denne?

Indre bane i karantene: Bjarmann i Stabæk, AaFKs etiske dilemma og Fährmann-drømmen blir knust

OBOS-ligaen
Åsane ble ydmyket av Aalesund - se høydepunkter
EN DAG SIDEN
OBOS-ligaen
Bryne banket Start - se høydepunkter
EN DAG SIDEN