Trenerjakten ledes av Lars Espejord, Tore Rismo og daglig leder Kristian Høydal, og det er Espejord som er «talsperson» for trioen.
Det er kjent at klubben har fått tillatelse fra HamKam til å snakke med Gaute Helstrup, som dermed er en åpenbar kandidat til trenerjobben.
Et annet navn som er lansert er Pål Arne «Paco» Johansen. Han har en avtale med NFF frem til sommeren 2023 - der er han trener for G18/19/20 i tillegg til å være fagutvikler. Etter det Eurosport kjenner til er han den andre kandidaten Tromsø så langt har sett nærmest på.
OBOS-ligaen
Ville først ikke ta i klubben – brøt tapsrekken på første forsøk
I GÅR PÅ 15:09
Et tredje navn som fortsatt sirkulerer på Alfheim, er Bodø/Glimts sportssjef Aasmund Bjørkan. Han skal være motivert for å igjen bli hovedtrener, og var blant annet en kandidat i Sandnes Ulf da de ansatte Steffen Landro for noen måneder siden.

Har ikke gitt opp Høgmo

Om Bjørkan blir noe mer enn et interessant navn er for tidlig å si nå, men han er åpenbart en kandidat som vil skape engasjement - både i Tromsø og Bodø - om noe skulle konkretiseres.
I tillegg vet Eurosport at navnet til Per-Mathias Høgmo fortsatt holdes varmt på Alfheim. Høgmo har selv sagt at det «ikke er rett timing, rett og slett» om den ledige jobben, men inntil videre har man likevel valgt å ikke legge vekk navnet hans helt.
Lars Espejord er ikke veldig meddelsom rundt konkrete navn.
– Det er ikke rett av oss å si noe om konkrete kandidater, sier Espejord til Eurosport.no.
– Så da er det ikke noe poeng for meg å prøve å spørre, heller?
– Haha. Nei. Det har du helt rett i, sier Espejord.
Men selv om han ikke vi si noe om hvem de leter etter, så kan Espejord si noe om hva de leter etter.
– Vi har jobba internt for å bli litt kloke på vår egen fotballidentitet. Selv om vi nå har lagt bak oss 35 år i toppen i norsk fotball, så har vi ikke hatt noen soleklar identitet. Motstandere har kanskje hatt en oppfatning av hva de møter på Alfheim, men vi som klubb trenger å definere oss sjøl bedre. En ny trener må være med og sette en slik identitet ut i live, sier Espejord.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Løkbergs tirade: – Fatter det enda ikke den dag i dag

Uvanlig ansettelsesprosess

For å finne denne identiteten har de blant annet spurt om meningene til tidligere spillere i et møte på Alfheim. Der deltok blant andre Sigurd Rushfeldt, Arne Vidar Moen, Thomas Hafstad, Tore Nilsen og Truls Jenssen. Også andre fotballpersonligheter har blitt kontaktet av Tromsø - også utenfor bygrensene.
– Så langt har vi konkludert med at det skal oppleves som ubehagelige å spille mot TIL. Vi skal presse mer og vi skal presse høyere. Det skal gå hurtigere fremover når vi har mulighet til det, og så må vi være mer «actionorienterte». Vi vil møte forventningene fra publikum, sier Espejord.
Det betyr høyere tempo, flere innlegg, flere «folk i boks», større bevegelse og større fart.
– Det er kanskje en litt uvanlig måte å gjøre en ansettelse på, men mange klubber har dette klart for seg - de har en klar idé om hva de er og hvordan de skal opptre. Vi har et ønske om å finne frem til det samme, sier Espejord.
Akkurat når en trener skal være på plass er vanskelig å vite all den tid det i skrivende stund ikke er en dato satt for serieåpninga til Obos.
– Men tempoet vil kunne avhenge av hva som kommer frem på pressekonferansen i kveld (torsdag). Får vi konkrete datoer for treninger og kamper, så er det noe som vil påvirke når en trener skal være på plass, sier Espejord

Fikk sjokk da han fikk denne beskjeden: – Jeg var rystet!

OBOS-ligaen
Får drømmetreff: – God kandidat til årets mål
I GÅR PÅ 13:39
OBOS-ligaen
Hevder Ingebrigtsen er nær ny fotballjobb i Bergen
23/09/2021 PÅ 12:50