Andreas Aalbu er daglig leder i Ull/Kisa og har dermed deltatt i samtlige møter de siste to ukene, etter at Viken fikk all toppidrettstrening stengt ned. Tirsdag satte han ned foten og tok et valg.
– Vi kommer til å sende alle spillere ut i ferie og samtidig stille krav om at sesongen blir utsatt. Vi kan ikke unngå å trene fram til 12. april, forberede oss i 18 dager, mens konkurrentene våre trener. Når 13 klubber kan trene fullt, og vi ikke kan, så er det kritisk, sier han til Eurosport.
OBOS-ligaen
Forhandlet med Juventus: – Det skjer ikke hvert år
26/06/2021 PÅ 21:57
12. april er datoen for når de strenge tiltakene i Viken ikke lenger gjelder. Da vil det altså kun være 18 dager å forberede seg til sesongstart, som er planlagt 1. mai, på. OBOS-klubbene i Viken-regionen er kun Fredrikstad, Strømmen og Ull/Kisa.
I stedet for å permittere spillere, får de gulkledde altså sine ferieuker påspandert allerede i mars og april, så lenge OBOS-fotballen lever en uviss framtid.
– Permitteringer har ikke vært et tema. Så får de ferien sin nå i stedet. De har levd fra dag til dag nå, og nå får de i det minste noe å forholde seg til. De har kommet til oss og spurt hver dag om det blir trening neste dag. Det har vært slitsomt for dem. Spillerne har fått vite det nå i kveld, forteller han.
Det samme kan fort bli tilfelle andre steder også.
– Jeg har snakket med en annen OBOS-klubb som også er rammet, og de gjør trolig det samme.
Samtidig kommer Aalbu og Ull/Kisa til å gjøre det klinkende klart at sesongen må utsettes.
– Sånn som situasjonen er nå, så kan ikke sesongen starte til vanlig tid. Ting kommer jo til å bli utsatt i OBOS, det føler jeg meg trygg på. Jeg har alltid sagt at så lenge alle får to uker til noen treningskamper, så kan vi kjøre igang sesongen. Men nå havner jo et fåtall av klubbene bak resten. Det kan være avgjørende poeng som skiller kvalik oppover og nedrykk.
– Så blir det mer spennende å se hva som skjer med Eliteserien. Det prates veldig mye om at Eliteserien skal komme i gang før OBOS på grunn av e-cup. Men da er jeg spent på hvordan de skal løse det med de klubbene som ikke får trene der nå.
Sett denne?

Knekker sammen i latter av amerikanerens slag: – Verste jeg har sett

OBOS-ligaen
Diskuterer trenerspørsmålet i kveld – assistenten melder seg på
21/06/2021 PÅ 15:05
OBOS-ligaen
Rennes ned av henvendelser – slik tenker Kisa i trenerjakten
21/06/2021 PÅ 15:03