• Se alt fra OBOS-ligaen og Eliteserien på Dplay. Sikre deg tilgang her!

8. Sandnes Ulf

Vurdering: Bengt Sæternes er byttet ut med Steffen Landro, og Sandnes stadion er byttet ut med Østerhus Arena. Blanke ark for de lyseblå Sandnes Ulf i 2020. Steffen Landro fikk til underverker med Nest-Sotra. En mester til å analysere, samt veldig god på spillerlogistikk. Jeg tror opprykk er et stykke unna i år. Trenger å få satt nytt spillsystem og tropp. En klubb som virkelig trenger en positiv sesong, levert svakt i flere sesonger. Lav interesse lokalt også. Klarer Steffen Landro å vekke interessen?
OBOS-ligaen
Ville betale for matchballen han ble nektet etter hat trick – nå får han den i posten
06/04/2022 PÅ 09:38
Styrker: Kent Håvard Eriksen, en av ligaens beste spisser. Flere spillere med masse rutine. Steffen Landro kjenner OBOS-ligaen inn og ut.
Svakheter: Spillestil og store deler av tropp skiftet ut. Hvordan vil de slå ut? Levert svakt de siste sesongene. Lav interesse i lokalmiljøet.
Nøkkelspillere: Kent Håvard Eriksen, Christian Landu Landu, Magnus Retsius Grødem.
Gjennombrudd: Maxwell Michael Effiom.

7. Ullensaker/Kisa

Vurdering: Trond Fredriksen og hans Ull/Kisa leverte en skuffende sesong ifjor. Kristoffer Normann Hansen og Eric Kitolano er ikke med i år. Solide signeringer i Steffen Jensen, Mesut Can og Stian Ringstad. Ullensaker/Kisa kan gå fra sambafotball i en kamp, til grusom i neste kamp. Aldri lett å vite hvor du har de hen. Trond Fredriksen må få mer ut av Kisa i år. Kjempeinteressant lokaloppgjør mot LSK, det krydrer OBOS-ligaen. Jeg tror Kisa detter rett utenfor kvaliken i år.
Styrker: God bredde i troppen . Masse OBOS-rutine. Meget solid stopperpar i Morten Sundli og Espen Garnås, spesielt offensivt.
Svakheter: Hvem skal score målene? Martin Trøen langtidsskadet. De slapp inn 47 mål i fjor, det antallet må ned hvis de skal spille kvalik.
Nøkkelspillere: Christian Aas, Stian Lunder Ringstad, Morten Sundli.
Gjennombrudd: Ole Breistøl.

6. Kongsvinger

Vurdering: Om gutta fra de dype skoger får en god sesong eller en middels sesong avhenger av norsk-tyrkeren på topp. Nemlig OBOS-kongen Adem Güven. Holder de han skadefri, så kan KIL være med å kjempe om direkte opprykk. Den spilleren i OBOS-ligaen med det høyeste toppnivået. Sendte attraksjonen Ali Ahamada til Brann, har hentet inn finske Saku-Pekka Sahlgren som ny burvokter. Victor Grodås er også hentet inn, vært en meget god back i OBOS i flere år nå. Finske Mika Lehkosuo er ny hovedtrener. Sportssjef og daglig leder Espen Nystuen liker å tenke utenfor boksen. Og er ikke med på stolleken ved ansettelse av ny trener. Spennende å se hva finnen kan finne på. Kongsvinger ender på kvalik.
Styrker: Adem Guven. Trenger ikke si mer. Masse OBOS-rutine i troppen. Espen Nystuen en luring på overgangsmarkedet.
Svakheter: Sårbare for skader, særlig i angrepet. Ny trener i nytt land, kan ta tid å få satt spillet.
Nøkkelspillere: Adem Güven, Edvard Skagestad, Harald Holter.
Gjennombrudd: Ludvig Halvorsen Langrekken.

5. KFUM Oslo

Vurdering: Jørgen Isnes og hans KFUM begeistret forrige sesong, og endte opp med å spille kvalik til Eliteserien. Det tror jeg de gjør i år også. Har akklimatisert seg godt til å spille i OBOS-ligaen på kort tid. Et trenerteam som får tid til å tenke utvikling. Solgte Lars Olden Larsen nylig til Mjøndalen i Eliteserien, flinke til å utvikle spillere. Stian Sortevik er med i år også, og han er bare å se opp for. En artist med ballen i beina. Rart hvis ikke flere av KFUM-spillerne er på radaren til klubbene i Eliteserien. Har bredde i troppen, og kamp om plassen i startoppstillingen. Det kan komme godt med i et tett kampprogram. Toppstriden i OBOS blir så tett og jevn i år. Klarer KFUM å leve opp til sesongen ifjor? Ja, det tror jeg!
Styrker: Fin bredde i troppen. Flere målfarlige spillere. Fikk masse rutine etter fjorårssesongen.
Svakheter: Ikke lengre ukjent for omverden, hvordan vil de takle det? Mistet viktige Lars Olden Larsen, hvem tar opp hansken?
Nøkkelspillere: Stian Sortevik, David Tavakoli, Jørgen Paulov Hammer.
Gjennombrudd: Rahul Sharma.
Tabellen:
1.
2.
3.
4.
5. KFUM Oslo
6. Kongsvinger
7. Ullensaker/Kisa
8.Sandnes Ulf
9. HamKam
10. Strømmen
11. Jerv
12. Åsane
13. Stjørdals-Blink
14. Raufoss
15. Øygarden
16. Grorud
OBOS-ligaen
Dansk-norsk forsvarsspiller vender hjem – tilbake i barndomsklubben
14/03/2022 PÅ 10:56
OBOS-ligaen
Alt var mørkt etter marerittbeskjed – så kom den sjokkerende gladmeldingen
14/03/2022 PÅ 05:53