Han bekrefter selv overgangen til NTB.
– Det er utrolig gøy at det gikk i boks. Det er en fantastisk klubb og liga. Jeg gleder meg til å begynne oppkjøringen og etter hvert sesongen med dem, sier han.
OBOS-ligaen
Ville betale for matchballen han ble nektet etter hat trick – nå får han den i posten
06/04/2022 PÅ 09:38
– Det har vært noen fantastiske år i Start, og det var litt vemodig å dra fra klubben nå, men dette var en mulighet jeg ikke kunne takke nei til. Dette var ikke min siste gang i Start-drakt, tilføyer Daland.
Ifølge VG som omtalte overgangen først betaler den belgiske klubben over ti millioner kroner. Han skal ha takket nei til Molde.
På Starts nettsider omtales det som en rekordsum og det største spillersalget i klubbens historie.
Gutten, som spilte barnefotball i Vigør, og har vært to og et halvt år i Stabæks akademi, signerte for Start i 2019. På grunn av en skade gikk hele 2019-sesongen uten ham, men han kjempet seg tilbake og imponerte mange i Eliteserien i fjor, til tross for at laget til slutt rykket ned.
Det ble også kamper for Norges U21-landslag.
– Vi er selvsagt veldig fornøyde og stolte av å kunne sende Jesper videre til en topp ti-liga i Europa. Jesper er en flott gutt, og vi ønsker ham lykke til videre i karrieren. Vi kommer garantert til å følge ham tett videre og kommer selvfølgelig til å savne ham i miljøet vårt, sier sportslig leder Atle Roar Håland til ikstart.no.
Klubben endte på 16. plass i den belgiske toppdivisjonen sist sesong. Den eies av Monaco og trenes av Yves Vanderhaeghe.
– De spiller en fotball som vil passe meg bra, og er en klubb med mye unge spillere og gode verdier, sier Daland.
Start-trener Joey Hardarson har foreløpig ikke besvart Discoverys henvendelse.
OBOS-ligaen
Dansk-norsk forsvarsspiller vender hjem – tilbake i barndomsklubben
14/03/2022 PÅ 10:56
OBOS-ligaen
Alt var mørkt etter marerittbeskjed – så kom den sjokkerende gladmeldingen
14/03/2022 PÅ 05:53