Ull/Kisa - Sogndal 2-0.
Det ble muligens jublet høyere på Lillestrøm enn på Jessheim da Ull/Kisa vant mot Sogndal mandag.
OBOS-ligaen
Har startet snuoperasjonen: – En ivrig bergenser er aldri feil
14/10/2021 PÅ 07:53
– Det var bare helt sinnsykt deilig. Det er så stort for meg som har fulgt klubben siden jeg var fem år og har hatt sesongkort på Åråsen. Det betyr veldig mye for meg og resten av gutta å greie dette nå, sa Mads Christiansen til Eurosport like etter at opprykket var sikret.
Resultatet sørget for at Sogndal ikke lengre har mulighet til å ta igjen LSK, som dermed sikret direkte opprykk til Eliteserien uten å spille, et år etter at de rykket ned.
Sogndal hadde muligheten til å holde liv i opprykksdrømmen dersom de slo Ull/Kisa, men ville vært avhengig av et LSK-tap mot Grorud i siste runde.
Med tap var det klart: Lillestrøm er tilbake i Eliteserien neste år, og rykker opp sammen med Tromsø IL på første forsøk.
– Det var helt sykt. Jeg trodde ikke at dette skulle skje. Vi hadde et håp om at de skulle klare det i går, men at Sogndal skulle tape i dag, det var utrolig deilig, sa Frode Kippe til Eurosport etter at kampen på Jessheim var over.
Se hva en svært glad Frode Kippe sa etter opprykket (artikkelen fortsetter under videoen).

Kippe: – Vi har alle skjemtes etter fjoråret

Drømmetreff knuste Sogndals drøm

Det ble ikke akkurat spilt festfotball på Jessheim Stadion denne mandagen i desember, og i den første omgangen var det omtrent ingen målsjanser å registrere.
De som brukte lunsjpausen på å se kampen fikk likevel belønning for den prioriteringen.
Etter 57 minutter satte Christian Aas inn 1-0 etter et drømmetreff på volley. Renze Fij i Sogndal-målet hadde ingen mulighet til hindre scoring.
Se Ull/Kisa-scoringen (artikkelen fortsetter under videoen)

Christian Aas med drømmetreff mot Sogndal

Ti minutter senere doblet Morten Sundli ledelsen. Det ble ikke gjort på like spektakulært vis, men scoringen var like mye verdt.
Sogndal klarte aldri å svare og har ikke lengre mulighet til å rykke opp på direkten. Laget har likevel sikret 3. plassen i årets OBOS-liga, og har fortsatt mulighet til å rykke opp via kvalifisering.
– Det er fantastisk å ha vært med på dette. Det var en knalltøff avslutning forrige sesong. Det svei langt inn i det nye året her, så det å kunne snu det med Lillestrøm er utrolig deilig, sa Kippe.
Resultatet ga ikke bare opprykksjubel på Romerike. Med seier havnet Ull/Kisa på 35 poeng. De tok dermed et stort steg vekk fra kampen om å unngå kvalikplass.
Mandag ble det klart at det er Kongsvinger og Øygarden som rykker direkte ned fra OBOS-ligaen.
– Det kom litt brått på, jeg tror ingen var forberedt på at det skulle bli feiring i dag, så det er faktisk noen spillere som er reist hjem som vi må hente tilbake igjen for nå skal vi ha en fryktelig hyggelig kveld her. Det fortjener vi, det er noen år siden vi har hatt noe å feire, så dette skal vi feire med bravur, sa Kippe.
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26
OBOS-ligaen
Hardarson om Start-exiten: – Har lagt sjela vår i det
15/06/2021 PÅ 16:12