Det bekrefter HamKam-sportssjef Espen Olsen til Discovery lørdag formiddag.
– Vi følger jo med på spillere, og han har vært fri. Det har vært veldig vanskelig med utenlandske spillere, men han har norsk kone og de skal flytte hjem til Norge. Vi hadde en mulighet til å få ham, og har prøvd oss en måneds tid, men med den CV-en han har visste vi det kunne bli vanskelig. Derfor har vi prøvd å holde en veldig lav profil fordi vi var redd større klubber enn HamKam skulle melde seg på, sier Olsen.
OBOS-ligaen
Ville betale for matchballen han ble nektet etter hat trick – nå får han den i posten
06/04/2022 KLOKKEN 09:38
Han forteller at de har vært i dialog en god stund.
– Nå har han bestemt seg for at han vil dette. Det er en solid forsterkning for oss, med en sterk CV. Han har stor fart, det er mål i ham og han kan brukes i litt flere posisjoner, både som vingback og som kantspiller. Når vi kan få tak i en så god spiller, har vi gjort det vi kunne.
Lindkvist spilte under Rekdal i hans forrige periode som Vålerenga-trener, før han dro tilbake til Sverige i 2017. 30-åringen vant Allsvensken med AIK i 2018 og var også med landslaget det samme året. I fjor ble det ti kamper på øverste nivå i nabolandet.
– Hvor stor signering er dette for HamKam?
– Det får vi se, men det er klart at da vi drodlet gjennom navn, så trodde vi at han skulle forsvinne til en større klubb. Dette er en sterk signering for oss, og det blir veldig spennende å se hva han kan gjøre. Han har skrevet en kontrakt ut året for å spille seg opp igjen, og ut fra hva han har levert tidligere, virker det som en klassespiller, sier Olsen.
Lindkvist og familien er allerede i Norge, og klubben må ikke vente på å få ham over grensene.
Stockholm-gutten operer som oftest på venstresiden.
– Dette er en av de aller beste signeringene i dette vinduet. Han passer dessuten perfekt som vingback i 3-4-3/3-5-2, der er han som aller best, sier Discovery-ekspert Joacim Jonsson.
Men fortsatt er det viktige brikker som skal på plass. Mellom stengene hadde solide Serigne Mor Mbaye på lån fra Kristiansund forrige sesong, og de jakter fortsatt en ny målvakt. Det samme gjelder spiss, der de foreløpig ikke har funnet erstatteren for Marcus Pedersen som dro til Tyrkia etter forrige sesong.
De var tidlig inne i Henrik Udahl-dansen før han gikk til Vålerenga, og har også sjekket Strømmens stortalent Lasse Nordås, som viste seg å bli for dyr. Discovery har også omtalt interesse for Sogndals Kristoffer Hoven.
– Dette vitner naturligvis om at Kamma skal opp til Eliteserien igjen, og får de plass en keeper og en spiss, vil de være en reell opprykkskandidat, men pr. nå er de ikke mer enn en middelhavsfarer som kan lukte på kvalifisering. De er altfor svake lengst bak og trenger en spiss som garanterer 15-20 mål. Espen Olsen må på jobb, konkluderer Jonsson.
OBOS-ligaen
Dansk-norsk forsvarsspiller vender hjem – tilbake i barndomsklubben
14/03/2022 KLOKKEN 10:56
OBOS-ligaen
Alt var mørkt etter marerittbeskjed – så kom den sjokkerende gladmeldingen
14/03/2022 KLOKKEN 05:53