Den profilerte midtbanespilleren har tilbrakt de siste årene i utenlandsk fotball. Nå bekrefter han overfor Eurosport.no at han har signert en avtale med Kongsvinger.
Han har signert en to måneder lang avtale med OBOS-klubben.
OBOS-ligaen
Offensiv Berntsen: – Selvfølgelig skal vi gå for opprykk
16 TIMER SIDEN
– Jeg har familie på Jessheim, og så har jeg noen kompiser i klubben, blant andre Adem Güven, som jeg har kjent i mange år. Så er planen å holde meg i form og få trent, sier Qaka til Eurosport.no.
– Og så er planen å komme seg videre til en klubb på høyere nivå i januar?
– Ja, det er planen.

– Formen er bra

Overgangen bekreftes også på NFFs sider.
Qaka har tidligere spilt for Raufoss, Hønefoss, Sarpsborg 08 og sist Kristiansund i norsk fotball. Deretter reiste han til rumensk fotball i 2017. Han var sist tilknyttet CS U Craiova, men har vært klubbløs siden starten av oktober. Han svarer slik på spørsmål om hvordan formen er:
– Ja, formen er bra. Jeg har trent i Romania hele veien, men ikke spilt så mange kamper.

Ligger sist i OBOS-ligaen

Kongsvinger har hatt en tøff sesong så langt. Laget ligger sist i OBOS-ligaen og har seks poeng opp til trygg plass.
– Jeg har snakket litt med treneren (Espen Nystuen), og han har sagt at jeg skal være meg selv og spille den fotballen jeg spiller. Jeg tror de vil at jeg skal få spille.
– Kongsvinger sliter jo i bunnen av tabellen. Tror du at du kan hjelpe dem opp igjen?
– Ja, det tror jeg. Det hadde vært kult å få dem opp på sikker grunn.

Venter på karanteneavklaring

Espen Nystuen sier til Eurosport.no at de har ventet med å offentliggjøre overgangen på grunn av en avklaring på om Qaka må i karantene. Midtbanespilleren tok sin andre koronatest mandag.
De er med andre ord ikke helt sikre på når Qaka blir spilleklar.
– Vi kjenner Kamer godt og har sett han i Romania. Han besitter et meget høyt nivå. Hvis han er motivert, som jeg tror han er, så vil han hevde seg i OBOS-ligaen, sier Nystuen.
– Tror du han er en spiller som kan løfte dere opp fra sumpen?
– Jeg håper det, sier Nystuen.

– En knakende god signering

Amund Lutnæs, kommentator for Eurosport, mener Qaka er en svært god signering av Kongsvinger.
– Jeg tror de først og fremst får tilbake en veldig revansjesugen spiller som har veldig stor tro på seg selv, og det er noe KIL trenger. Det er en knakende god signering av Espen Nystuen, sier Lutnæs til Eurosport.no.
Eurosport-kommentatoren er spent på formen til Qaka. Han mener Qaka var knallgod da han var med på å få opp Kristiansund til Eliteserien i 2016.
– Forhåpentlig har han dratt på seg en god del rutine. Han har jo byttet klubb to-tre ganger den site tiden. Kongsvinger får en spiller som ikke vil spille i OBOS, men som vil vise seg frem og dra ut igjen. Det er utelukkende positivt for både KIL og Qaka, sier Lutnæs.
25-åringen har kamper for det albanske landslaget, men er oppvokst i Norge. Han vakte oppmerksomhet både for spillet sitt og flere uttalelser sist han var i norsk fotball. Han ble blant annet kritisert for et Instagram-innlegg i etterkant av sin siste kamp for KBK. Da langet han ut mot de supporterne som mente det var illojalt av ham å forlate klubben.
OBOS-ligaen
Tjelmeland om Starten: – Som uttalelsene til Jonsson: Høyt og lavt
18 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Disse tre kan bli Årets gjennombrudd i OBOS-ligaen
I GÅR PÅ 17:25