Oppdatert 30/08/2020 klokken 17:20 GMT+2

Lillestrøm var mest frempå, men Øygarden stod i mot både motvind og medvind, og berget poengdeling på Ågotnes Idrettsanlegg mot Kanarifugler i villrede.

Øygarden - Lillestrøm

Øygarden - Lillestrøm 0-0
– Det er vanskelig forhold der ute og blåser som pokker. Det homper og spretter litt, men jeg er skuffet for at vi ikke skapte mer i andre omgang, sa LSK-trener Geir Bakke til Eurosport etter kampen.
Lillestrøm jaktet sin tredje strake seier i håp om å klatre nærmere opprykk, mens Øygarden på sin side kjempet i bunnstriden der det for alvor hadde begynt å koke under føttene til spillerne fra Hordaland.
Det kokte likevel ikke helt over for hjemmelaget, som holdt stand helt ut og sikret 0-0 mot gjestene mot et relativt sjansefattig Lillestrøm som vartet opp med en skuffende forestilling.
Ved spørsmål om Lillestrøm som har mål om direkte opprykk burde ha hatt mål mot et Øygarden i bunnstriden, var svaret klart:
– Jo, svarte treneren bestemt.
Øygarden klarte likevel ikke klarte å holde seg ute av faresonen, foran et Strømmen-lag som på sin side tok tre solide poeng. Dermed ligger laget på nedrykksplass ett poeng over HamKam. Lillestrøm klatret til en fjerdeplass.
– For oss var det greit med ett poeng i dag, det er vi fornøyd med, sa Øygardens Sander Marthiniussen til Eurosport etter kampen.
Det var for det meste LSK som styrte spillet der laget fikk noen halvsjanser til å ta ledelsen utover kampens første omgang, men de store sjansene uteble likevel før hvilen i en omgang som var sterkt preget av motvind.
Men selv med medvind klarte ikke Lillestrøm å finne motstandernettet. Kanarifuglene satte presset høyt, men hjemmelaget kjempet ut 90 minutter og sørget for 0-0 i Hordaland.

Slik stilte lagene

Øygarden (4-4-2): Marius Berntzen - Erlend Hellevik Larsen, Stefan Antonijevic, Andreas van der Spa, Fredrik Flo - Martin Andersen, Sander Marthinussen, Charles Ezeh, Peter Nergaard - Peter Michael Godly, Aune Heggebø.
Lillestrøm (4-3-3): Mads Christiansen - Lars Ranger, Philip Slørdahl, Marius Amundsen, Simen Kind Mikalsen - Kaan Kairinen, Ifeanyi Mathew, Fredrik Krogstad - Daniel Gustafsson, Thomas Lehne Olsen, Ebiye Moses.