Populære sporter
All sport
Vis alt

Nytt smittetilfelle i OBOS-ligaen – to lag i karantene

Helene Fineide

Oppdatert 03/11/2020 klokken 20:55 GMT+1

Både Grorud og Stjørdals-Blink er satt i karantene etter at en spiller testet positivt for korona etter helgens kamp.

Eirik Kjønø

Foto: Scanpix

Det bekrefter Grorud på sine hjemmesider tirsdag.
Det var VG som omtalte saken først.
– En av våre spillere som var involvert i kampen mot Stjørdals-Blink fikk symptomer dagen etter kamp. Han testet seg og fikk i dag bekreftet Covid-19, sier daglig leder i Grorud, Jon Ole Reinhardsen til klubbens nettsider.
– Vi ble kjent med smitten utpå dagen i dag. Det er veldig kjedelig, men dessverre slik som kan skje, sier Reinhardsen til Eurosport.no
– Vi har fulgt alle protokollene som vi skal, men man kan aldri sikre seg 100 prosent mot det.

Utsatte kamper

Grorud skulle spilt kamp mot Strømmen allerede onsdag, og lørdag skulle de møtt Jerv borte. Nå blir både Grorud og Stjørdals-Blinks kamper utsatt.
– Det er beklagelig, men vi må være forberedt på slike scenarioer i disse tider. Etter at bestemmelsene rundt nærkontakter ble endret i sommer, har det økt risikoen for at smitte vil kunne påvirke våre turneringer, slik det har gjort i både Eliteserien og OBOS-ligaen nylig, sier leder av konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn til Grorud-il.no.
Da Eurosport.no var i kontakt med leder for NFFs medisinke råd Magnus Norstrand Myntevik tidligere tirsdag kveld, bekreftet også han at både Grorud og Stjørdals-Blink var satt i karantene etter at det var påvist en smittet spiller i Grorud-leiren.
– Det er Grorud som har fått påvist en spiller med smitte i etterkant av kampen mot Stjørdals-Blink. Han spilte kamp innenfor de 48 timene som gjelder med tanke på karantenereglene, så begge lag sitter nå i karantene, sa Myntevik.
– Det er helt nytt og vi sitter og nøster opp i alt, men så vidt jeg vet så gjelder det kun den ene spilleren.
Dette er det andre tilfellet av koronasmitte i OBOS-ligaen, etter at en Jerv-spiller tidligere i år også testet positivt for viruset.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame