Det opplyser klubben i en pressemelding fredag ettermiddag.
Der skriver de at den smittede personen allerede er i karantene. Det vil nå bli et forlenget opphold, med ti dager i isolasjon. Alle i Jerv som har vært i karantene og som leverer negative tester, avslutter sine karantener søndag.
OBOS-ligaen
Nesselquist forlater Strømmen etter nedrykket: – Blandede følelser
29/11/2021 PÅ 23:07
Ettersom den smittede er i karantene og ikke har vært i kontakt med andre enn sine nærmeste etter at den startet forrige fredag, vil det ikke få konsekvenser for andre personer og spilleplanen. Vedkommende må imidlertid stå over kampen mot Grorud 3. desember grunnet isolasjonstiden.
Personen skal ikke ha symptomer og tas hånd om lokalt smitteverns- og smittesporingsteam.
– Vedkommende er veldig, veldig skuffa over å nå også måtte isolere seg, etter å allerede ha vært en uke i karantene. Bortsett det har personen det greit, sier Jervs daglige leder Trond Christoffersen til Eurosport.no.

Har fire kamper igjen

Han føler med den smittede, men er glad for at hovedvekten av testene har vært negative. Det er ikke planlagt flere tester nå inn mot Grorud-kampen, med mindre det dukker opp symptomer. Jerv har vært gjennom sin andre karanteneperiode, etter at de også tidligere denne sesongen måtte utsette kamper som følge av smitte i troppen.
Christoffersen forteller at laget tar alle forholdsregler som er mulige å ta for å sikre at de fire gjenstående kampene mot Grorud, Sandnes Ulf, Åsane og Stjørdals-Blink kan kunne spilles. Spillerne har fått beskjed om å være ekstremt oppmerksomme på symptomer som måtte komme.
– Det er vanskelig å si hvor mange flere grep vi kan gjøre nå. Spillergruppa er allerede separert fra resten av klubben. I utgangspunktet har de fått beskjed om å gjøre minimalt med annet enn de de gjør på banen. Vi kan ikke begrense noe mer enn det vi legger opp til nå, sier Christoffersen.

Glad for hjemmekamper

Koronaviruset har skapt store problemer for avslutningen av OBOS-ligaen den siste tiden. Egentlig skulle man vært ferdige 5. desember. Istedenfor er siste runde nå satt opp til 13. desember.
Også Åsane har hatt store problemer grunnet smitte. Elleve av klubbens spillere har vært smittet den siste tiden. Christoffersen i Jerv er glad for at tre av eget lags fire siste kamper er på hjemmebane.
– Vi har én bussreise (til Sandnes Ulf) og slipper heldigvis flyplass. Å slippe et slikt reiseopplegg er fint. Det er en situasjon det er vanskelig å holde kontroll i.
OBOS-ligaen
Offensiv Berntsen: – Selvfølgelig skal vi gå for opprykk
28/11/2021 PÅ 10:25
OBOS-ligaen
Tjelmeland om Starten: – Som uttalelsene til Jonsson: Høyt og lavt
28/11/2021 PÅ 07:29