Det er Glåmdalen som melder nyheten onsdag.
Skaden oppsto i en duell i en internkamp i Kongsvingerhallen forrige uke.
OBOS-ligaen
Ville betale for matchballen han ble nektet etter hat trick – nå får han den i posten
06/04/2022 PÅ 09:38
Først trodde ikke Holter det var så alvorlig, og forsøkte derfor å spille videre.
– Jeg prøvde å slå en pasning, men så kjente jeg at beinet bare dinglet. Da skjønte jeg at det ikke var noe vits å fortsette, sier han til avisen.

Ivareta spilleren

Dermed ble det iverksatt undersøkelser, og svarene på bildene var nedslående. Glåmdalen skriver at korsbåndet var revet av, leddbåndet var delvis revet av, og menisken var ferdig. I tillegg ble det påvist et lite brudd i leggen.
– Noen verre skade enn det her får det ikke blitt. Det er den verste skaden man kan ha som fotballspiller, det går jo et helt år. Jeg sitter med utgående kontrakt og så frem til en god sesong i OBOS-ligaen, men sånn blir det ikke nå. Det er selvsagt veldig tungt nå.
Første skritt blir å få en operasjonsdato. Så venter mellom ni og tolv måneder med opptrening for 25-åringen fra Grue.
– Dette er selvfølgelig aller mest kjedelig for Harald. Vi kommer til å klare å stable et lag på beina uansett, men det er kjedelig for ham. Han har ambisjoner og håpet å kunne spille i Eliteserien neste år, uansett om det blir med oss eller andre. Så det er veldig synd for Harald, og nå handler om å ivareta ham på best mulig måte, sier KIL-sjef Espen Nystuen til Discovery.

Sondere markedet

I utgangspunktet satt klubben litt stille i båten med tanke på spillersigneringer, men nå kan de bli nødt til å kaste seg rundt likevel.
– Harald er en spiller som har erfaring, har vært her i mange år og er fra distriktet. Han var veldig god i fjor, og er en spillertype vi har få av. Så for oss handler det om å sondere markedet og se om vi kan finne noen vi kan få inn, uten at vi blir desperate, sier Nystuen.
– Vi har flere gode spillere i stallen, men ikke så mange av akkurat den typen og med den erfaringen. Så vi får se litt på om vi kan finne noen fra en annen rolle internt eller om det finnes noen utenfra, fortsetter han.
Kongsvinger er nyopprykket etter en solid sesong på nivå tre i fjor. Der gjorde de kortest mulig prosess av oppholdet, etter nedrykket året før.

Güven med brudd

Også Adem Güven er ute med skade etter internkampen fredag. Güven ble tråkket på håndleddet, men spilte videre. På kvelden fikk han konstatert brudd i hånden.
– Jeg ble rett og slett tråkket på av en motspiller. Jeg fikk tørket unna litt blod, og fortsatte å spille, men etter hvert forstod jeg at det kunne være et brudd. Det ble også konstatert litt senere samme kveld, forteller Güven til klubbens nettsider.
KILs toppscorer fra i fjor kommer imidlertid med en beroligende beskjed.
– Jeg skal vel være glad for at når jeg først drar på meg et brudd, så er det i hånda. Nærmere bestemt i lillefingeren. Hadde jeg vært keeper hadde det kanskje vært verre. Jeg må holde det i ro en ukes tid, men jeg går ikke glipp av mye trening, og jeg er sannsynlig klar om kort tid, sier Güven.
OBOS-ligaen
Dansk-norsk forsvarsspiller vender hjem – tilbake i barndomsklubben
14/03/2022 PÅ 10:56
OBOS-ligaen
Alt var mørkt etter marerittbeskjed – så kom den sjokkerende gladmeldingen
14/03/2022 PÅ 05:53