Det kommer frem i en melding på klubbens nettsider lørdag, der også daglig leder Frank Lidahl passer på å komme med sin hyllest til spilleren som har vært i klubben siden 2018.
– Vi prøvde flere ganger å få Eirik til Ranheim, før vi endelig lyktes i forkant av sesongen 2018. Han var en sterk medvirkende årsak til prestasjonene i 2018, og ble over natta en anerkjent toppspiller i Norge. Nok et eksempel på en tålmodig trønder som lyktes til slutt.
OBOS-ligaen
Starts juvel solgt til Belgia for rekordsum – skal ha takket nei til Molde
20 TIMER SIDEN
Ved siden av fotballen har Valla Dønnem arbeidet som lærer, og ifølge Lidahl er de nå kommet til et punkt der det ikke lenger er mulig å få det til å gå opp, uten at det ville påvirket kvaliteten for begge parter.
Derfor er de enige om å avslutte kontrakten ett år før tiden.
– Vår egen italienske maestro skal for alltid ha en plass i Ranheim og forhåpentligvis ser vi Eirik Valla Dønnem på kamp og andre aktiviteter i regi av Ranheim fremover, sier Lidahl.
Også trener Svein Maalen ønsker å takke 30-åringen, som kom til Ranheim da de rykket opp til Eliteserien, samtidig som han rykket ned med Byåsen.
– Han har vært en svært viktig spiller i reisen vi har hatt de siste tre årene. Jeg er imponert over nivået han har tatt, i veien til å bli en god Eliteserie-spiller. Det er leit at vi mister Eirik nå, han har vært en tydelig ledertype for laget og en trygg sjef på midtbanen.
OBOS-ligaen
Fraktet spisstalentet til Norge i rullestol – alle heier på Andreas (23)
22/04/2021 PÅ 12:03
OBOS-ligaen
Bekrefter utlån til OBOS-klubb – uenige om kontakt med rival
19/04/2021 PÅ 16:45