Det kommer frem i en melding på klubbens nettsider lørdag, der også daglig leder Frank Lidahl passer på å komme med sin hyllest til spilleren som har vært i klubben siden 2018.
– Vi prøvde flere ganger å få Eirik til Ranheim, før vi endelig lyktes i forkant av sesongen 2018. Han var en sterk medvirkende årsak til prestasjonene i 2018, og ble over natta en anerkjent toppspiller i Norge. Nok et eksempel på en tålmodig trønder som lyktes til slutt.
OBOS-ligaen
Ville først ikke ta i klubben – brøt tapsrekken på første forsøk
I GÅR PÅ 15:09
Ved siden av fotballen har Valla Dønnem arbeidet som lærer, og ifølge Lidahl er de nå kommet til et punkt der det ikke lenger er mulig å få det til å gå opp, uten at det ville påvirket kvaliteten for begge parter.
Derfor er de enige om å avslutte kontrakten ett år før tiden.
– Vår egen italienske maestro skal for alltid ha en plass i Ranheim og forhåpentligvis ser vi Eirik Valla Dønnem på kamp og andre aktiviteter i regi av Ranheim fremover, sier Lidahl.
Også trener Svein Maalen ønsker å takke 30-åringen, som kom til Ranheim da de rykket opp til Eliteserien, samtidig som han rykket ned med Byåsen.
– Han har vært en svært viktig spiller i reisen vi har hatt de siste tre årene. Jeg er imponert over nivået han har tatt, i veien til å bli en god Eliteserie-spiller. Det er leit at vi mister Eirik nå, han har vært en tydelig ledertype for laget og en trygg sjef på midtbanen.
OBOS-ligaen
Får drømmetreff: – God kandidat til årets mål
I GÅR PÅ 13:39
OBOS-ligaen
Hevder Ingebrigtsen er nær ny fotballjobb i Bergen
23/09/2021 PÅ 12:50