Lillestrøm tilbake på seierssporet: Nærmer seg Eliteserie-spill

Oppdatert 18/11/2020 klokken 21:39 GMT+1

Lillestrøm trenger fem poeng på de neste tre kampene for å sikre opprykket.

Lillestrøm

Lillestrøm - Jerv 1-0
Lillestrøm-trener Geir Bakke var svært misfornøyd og «kvalm» etter at Lillestrøm tapte 0-1 for naborival Ull/Kisa forrige helg.
Mot Jerv onsdag kveld slo de tilbake med en 1-0-seier på Åråsen.
– Vi ser ut som et fotballag igjen. Det er sånn fotballen er at man får disse bølgene. Jeg har vært trener i 23 år og blir aldri klok på de mekanismene som slår inn noen ganger. I dag er vi på nett igjen, sier Bakke til Eurosport.
LSK trenger nå fem poeng på de neste tre kampene for å være garantert opprykk til Eliteserien.

Flott Svendsen-scoring

Hjemmelaget tok ledelsen etter bare åtte minutter. Jerv maktet ikke å få ballen unna etter et svært pågående Lillestrøm-trykk. Omsider fikk de også brutt gjennom Jerv-muren med et lekkert gjennomspill til Tobias Svendsen. Fra skrått hold sendte han ballen mellom beina på keeper og i mål.
– Jeg har scoret et par sånne tidligere i HamKam, så det var deilig å gjøre det her og, sa målscorer, Svendsen.
Et kvarter senere var det mer dårlig nytt for Jerv da Daniel Aase tok telling etter en duell.
Det var vanskelig å se akkurat hva som skjedde, men midtbanespilleren fikk en solid smell i ansiktet. En blodig og omtåket Aase gikk ut for Michael Baidoo.

Slurvete og sjansefattig

Lagene gikk til pause på stillingen 1-0, i en kamp sterkt preget av stopp i spillet og mangel på presisjon.
Etter hvilen hadde LSK flere halvsjanser til å øke ledelsen, men kanarifuglene slurvet stadig på den siste tredjedelen.
LSK var imidlertid klart nærmere 2-0 enn Jerv var 1-1, og til slutt vant Geir Bakkes menn 1-0.
– Vi skal ikke tenke på noe annet enn å restituere oss og bli klar til den neste kampen. Vi husker hvordan vi så ut for 74 timer siden etter Ull/Kisa også skal ikke det gjenta seg, sier Bakke.
Se høydepunktene fra kampen her:

Høydepunkter: Tobias Svendsen sikret seiern da Lillestrøm slo tilbake mot Jerv

Kanarfuglene ligger nå på andreplass med fem poeng ned til Sogndal på plassen bak. Jerv ligger på tolvteplass.
– Så lenge vi holder de fleste skadefrie her nå, så skal vi kunne melde oss på hvor som helst resten av sesongen. Det vi må lære og bli bedre på er skadeforebyggende trening. Vi har hatt våre perioder med mange ute og da har ikke vi en stall til å redde oss inn, forteller Jerv-trener Arne Sandstø.

Regnkaos i Sandnes

Samtidig som Lillestrøm slo Jerv, var det en kamp i Sandnes, som tidvis lignet mer på vannpolo enn fotball.
I det voldomme regnværet var det Sandnes Ulf som stakk av med seieren mot Stjørdals-Blink i en kamp der tilfeldighetene spilte inn.
Jostein Ekeland åpnet scoringsballet etter seks minutter med et flott langskudd, før Magnus Grødem doblet med et nytt langskudd ti minutter senere.
Og det måtte skudd til fra distanse for å score i første omgang, for Chris Sleveland dunket til via en Blink-spiller og i mål fra langt hold ti minutter før pause.
Kun fem minutter senere kunne det blitt mer, men Niklas Frenderup reddet mesterlig straffen fra Grødem.
Han fikk derimot sin revansje da han kontret inn 4-1 på overtid, etter at Lasse Bransdal reduserte i andre omgang.
Dermed klatrer Sandnes Ulf opp på den siste kvalikplassen, ett poeng foran KFUM, to poeng foran Raufoss og tre poeng foran HamKam.
Det er med andre ord duket for en utrolig tett og intens avslutning i OBOS-ligaen i de siste tre kampene.