Inne på kontorene sitter nemlig daglig leder Andreas Aalbu og sportssjef Fredrik Vestgård med skumle planer. Klubbveteranen har brukt jula til å tenke, og er klar for å sette navnetrekket sitt på en kontrakt som binder ham til Jessheim-laget i en sesong til.
Det han ikke vet, er at det står noen nye punkter i årets versjon av kontrakten.
OBOS-ligaen
Ville betale for matchballen han ble nektet etter hat trick – nå får han den i posten
06/04/2022 PÅ 09:38
– Vi har alltid dugnader for Jessheim Storsenter, og spilte eldstemann i stallen et lite puss, sier Vestgård.
I kontrakten er han nemlig satt opp som hovedansvarlig for opp-/nedrigg av julegata og som hovedansvarlig for gjennomføring av juleparkering.

Ikke veldig handy

En intetanenende Aas signerte, og har dermed fått nye ansvarsområdet å følge opp dette året.
– Det ser slik ut. Det skal ikke være mulig når du er eldst og har litt ansvar for å se gjennom andres kontrakter, og så klarer jeg å misse på min egen, sier Aas og ler godt da Eurosport spør om vi har kommet frem til hovedansvarlig for julegata på Jessheim.
– De lurte meg godt der. Jeg trodde de kødda, men så står det faktisk i kontrakten. Vi får se hva som skjer når den julegata skal opp og ned, humrer 33-åringen, som også jobber på markedssiden i klubben.
Han er trolig bedre skikket til å styre midtbanen til Kisa enn å glede Jessheim-befolkningen med vakre lys for å skape den rette førjulsstemningen i den kommende høytiden.
– Jeg har lite erfaring med slikt, bortsett fra en gang å ha vært med på det. Men jeg var langt fra å ha ansvaret da. Så det begrenser seg litt. Jeg er ikke kjent for å være den mest handy eller å fikse ting, heller, så jeg tror ikke dette gagner noen, ler den tidligere Lyn-spilleren.
– Så julestemningen er i fare for Jessheims befolkning?
– Jeg regner med at det blir noen flinke folk som blir med meg. Så får vi se hvordan vi kan lure noen til å ta litt ansvar. Jeg har selvsagt noen hevntanker, men det må vente litt, til de ikke tror det kommer. Jeg må legge en bra plan.

Spent på sesongen

Aas var litt usikker på om han skulle fortsette karrieren i OBOS-ligaen også kommende sesong, men valgte å gå løs på en ny.
– Jeg sa fra etter sesongen at jeg trengte litt tid til å tenke meg om. Det er litt helheten, med familie og venner og slikt. Man kjenner litt på at man kanskje skulle hatt noen flere helger med dem, men jeg tenkte på det gjennom jula, og kroppen kjennes bra ut og jeg synes det er morsomt å spille.
Dermed ble det forlengelse på 33-åringen.
– Jeg kjente på at det vil bli gøy å spille i 2021 også. Det ble altfor mye opp og ned i fjor formmessig, litt uten grunn, egentlig. Jeg har lyst å avslutte med en god sesong.
Opp og ned gikk det også for laget, som likevel berget plassen mot slutten av sesongen.
– Ja, absolutt. Vi har en bra stamme med mye OBOS-erfaring, men som kanskje ikke sto opp i store nok perioder slik vi burde. I tillegg hadde vi en del yngre som ikke har vært med før, men som tok voldsomme steg. Så jeg tror det er mye potensial for Ull/Kisa kommende sesong, og det kan bli veldig spennende, mener Aas.
Nå også kjent som sjefen for julegata på Jessheim.
– Jeg må nok se om jeg ute i november kan gjøre et febrilsk forsøk på å delegere det bort!
OBOS-ligaen
Dansk-norsk forsvarsspiller vender hjem – tilbake i barndomsklubben
14/03/2022 PÅ 10:56
OBOS-ligaen
Alt var mørkt etter marerittbeskjed – så kom den sjokkerende gladmeldingen
14/03/2022 PÅ 05:53