20-åringen debuterte for Moldes A-lag i fjor, men nå er han klar for OBOS-ligaen.
Sundgot har skrevet under på en treårskontrakt med Ull/Kisa. Han har trent med laget siden de startet sesongoppkjøringen, og ifølge Jessheim-klubben har det vært gode diskusjoner vedrørende utdanningskompensasjonen som gjør at de nå er enige med Molde om en avtale.
OBOS-ligaen
Ville betale for matchballen han ble nektet etter hat trick – nå får han den i posten
06/04/2022 KLOKKEN 09:38
– Nå har jeg vært her en stund, sett på forholdene og fått et veldig godt inntrykk av spillere, trenere og resten av de som jobber her. Det er store muligheter til å bli en bedre fotballspiller i Ull/Kisa, sier Sundgot til klubbens nettsider.
Faren hans er slett ingen ukjent spiss, hverken i Molde-sammenheng eller i norsk fotball generelt. Han var en del av de såkalte «tre S'ene» i romsdalsklubben på 1990-tallet, der han dunket inn mål i samarbeid med Ole Gunnar Solskjær og Arild Stavrum.
Nå flytter han hjemmefra for første gang, men er nok godt ivaretatt også på Romerike. For i klubben fra før finnes assistenttrener Arild Sundgot, som i en årrekke scoret mål på Åråsen for Lillestrøm.
Han er også onkelen til 20-åringen.
Lagets fjerde nysignering for sesongen har imponert klubbens ferske hovedtrener Sindre Tjelmeland.
– Ole Sebastian har vist en enorm målhunger i de ukene han har vært med oss. Han har alle forutsetninger til å bli en toppspiss, og han passer fint inn i det vi ønsker å bygge opp her med sult og store ambisjoner.
OBOS-ligaen
Dansk-norsk forsvarsspiller vender hjem – tilbake i barndomsklubben
14/03/2022 KLOKKEN 10:56
OBOS-ligaen
Alt var mørkt etter marerittbeskjed – så kom den sjokkerende gladmeldingen
14/03/2022 KLOKKEN 05:53