HamKam - Lillestrøm 1-1
Under Kjetil Rekdal har HamKam hatt en utrolig reise fra helt sist på tabellen til en reell kvalikutfordrer.
Likevel er det nedrykkskampen han har vært opptatt av, og lenge så det ut til at de kunne vinke et endelig farvel til nedrykk.
Eliteserien
Voldsom temperatur på Åråsen – LSK-spiller så rødt
16/10/2021 PÅ 18:22

Må vente med opprykksfest

Tryggvi Haraldsson dukket derimot opp åtte minutter før slutt og sørget for at det fortsatt er syltynn teori som kan sende HamKam på nedrykkskvalik.
– Vi snakket om det i pausen at vi måtte ha flere løp i bakrom. Jeg så at han stod ute av posisjon og jeg utnyttet det, sier målscoreren.
Lillestrøm som selv kunne sikret opprykket med seier, må vente litt til før champagnen kan sprettes.
Likevel er det mye som skal til for at det skal glippe. Sogndal må nemlig vinne begge sine, mens Lillestrøm må tape sin siste for at det ikke skal bli opprykk.

Mener de fortjente tre poeng

23 minutter tok det før Eriksen dunket inn en scoring for andre kamp på rad. Simen Rafn mistet ballen til Ebiye Moses. Kantspilleren la inn på Jonas Enkerud, som hoppet over ballen. Bak kom Eriksen og fikk akkurat styrt ballen ned i hjørnet.
– På 1-0 så har vi muligheten å gjøre det til to og ta med oss tre poeng. De har et trykk på oss på slutten, men jeg tror de er fornøyd med ett poeng og vi skulle helst hatt tre, sier HamKam-spiller Markus Solbakken, som kobles til nettopp Lillestrøm.
Det var også HamKam som fortsatte og kjøre for flere mål, men de klarte ikke få nettsus.
– Jeg synes vi kontrollerte kampen og hadde mye ballen, uten å skape mange sjanser. Så fikk de et tidlig mål, som de ville så de kunne forsvare seg og kontre på oss, forteller Haraldsson etter kampen.

Tromsø vinner OBOS-ligaen

Det gjorde derimot Lillestrøm, som satte inn en sluttspurt og fikk seg en utligning. De hadde også mange store muligheter helt på tampen til å sikre seg alle tre poengene, men HamKam kjempet hederlig og berget ett poeng.
– På slutten så ser det ut som vi har mer krefter, men sett under ett så skal vi være fornøyde et uavgjortresultat. Det er en periode på 1-0 der de har et voldsomt trøkk på oss på dødballer, så vi får ta til takke med det ene poenget, sier Lillestrøm-trener, Geir Bakke.
Med poengdelingen betyr det også at Tromsø nå kan krones som vinner av OBOS-ligaen, da Lillestrøm ikke lenger kan ta dem igjen.
OBOS-ligaen
Eriksen-magi da HamKam tok ytterligere steg mot Eliteserien: – For en mann!
16/10/2021 PÅ 14:58
Eliteserien
Positiv dialog mellom LSK og Åsen: – Det er egentlig ikke rakettforskning
15/10/2021 PÅ 15:23