• Følg avslutningen på både OBOS-ligaen og Eliteserien med Dplay. Få tilgang her!
Markus Solbakkens HamKam-karriere går mot slutten, iallefall for denne gang. For 20-åringen har bestemt seg for å fortsette karrieren et annet sted i 2021.
– Jeg er fast bestemt på at jeg er ferdig etter sesongen. Det gjelder både klubben og meg selv. Vi ble enige om det når jeg forlenget kontrakten sist, at jeg skulle bli solgt etter 2020-sesongen, sier Solbakken til Eurosport.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Det var Hamar Arbeiderblad som omtalte saken først, og som kunne fortelle at Solbakken har vært i dialog med Lillestrøm. LSK kan sikre opprykket til Eliteserien mot nettopp HamKam søndag.
– Det var faktisk før sesongstarten, da var Geir Bakke og Simon Mesfin her og la frem sine tanker om hvordan min rolle ville være i laget. Det var veldig interessant, men akkurat der og da følte jeg ikke trangen for å dra til et annet OBOS-lag. Jeg er jo tross alt Hamar-gutt og har utviklet meg bra her.

Ikke bare LSK-interesse

Nå tyder imidlertid alt på at Lillestrøm blir et Eliteserie-lag fra 2021.
– Vi har ikke hatt noe kontakt etter det møtet, men det er jo en interessant klubb, innrømmer Solbakken.
For der det har vært tyst fra LSK, har andre klubber også meldt sin interesse i mellomtiden.
– Jeg har vært i dialog med andre klubber, uten at jeg skal gå nærmere inn på hvilke.
– Norske eller utenlandske?
– Begge deler.
– Hvordan stiller LSK seg opp mot alternativene?
– Det har jeg ikke tatt så mye stilling til. Nå er det to kamper igjen og jeg har sagt at jeg skal begynne på tenke på dette etter sesongslutt. Da får jeg sette meg ned og finne ut av hva jeg har lyst til.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Utpekes som Eliteseriens heteste stoppertalent

Scenarioet som kan få Solbakken til å bli

Men det er ett scenario som likevel kan få unggutten til å endre mening. For med to runder igjen av sesongen har HamKam fortsatt en mulighet til å spille Eliteserie-kvalik. Kjetil Rekdals menn har bare to poeng opp til Sandnes Ulf, som for øyeblikket innehar den fjerde og siste kvalik-plassen.
– Hvis HamKam skulle ende opp med å rykke opp til Eliteserien – hva gjør du da?
– Hehe, nei da blir det jo en litt annen sak. Det hadde vært veldig gøy med Eliteserie-spill for HamKam. Det skal jo litt til for at det skjer, men det hadde vært et alternativ, det skal jeg ikke legge skjul på.
HamKam-trener Kjetil Rekdal går i likhet med Solbakken en uviss fremtid i møte, men er klar på at han helst ville hatt med seg Solbakken videre om han selv blir værende i klubben.
– Jo, men så er det sånn med unge, talentfulle spillere som utvikler seg. Det kommer en tid hvor det er naturlig å ta det neste steget, og den tiden virker å være inne for Markus nå. Jeg har et helt avslappet forhold til situasjonen, at Markus skulle videre er en prosess som har pågått over lengre tid, sier Rekdal til Eurosport.

Uviss Rekdal-fremtid

Når det gjelder Lillestrøm-interessen, sier Rekdal følgende:
– Først og fremst må de komme seg opp i Eliteserien. Så er det nok sikkert ett av mange alternativer. Jeg skal ikke legge meg borti det der, det har han andre til å ta seg av. Men at det er mye interessant, er det nok ikke tvil om.
Rekdal, som har snudd opp-ned på HamKams sesong etter han kom til klubben, er selv på utgående kontrakt. Hva fremtiden bringer, er han ikke sikker på.
– Jeg har kontrakt ut året, og det har ikke vært noen diskusjoner enda. Vi har blitt enige om å spille ferdig sesongen og så eventuelt ta en prat etter det.
Lillestrøms sportssjef Simon Mesfin har ikke besvart Eurosports henvendelser.

Ler av NFFs isolasjonsønske, hyller Bjarne Berntsen og står frem som juleelskere

Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05