Datoen 26. oktober 2019 vil for alltid stå med gullskrift i Groruds klubbhistorie. Etter 4-1-seier hjemme mot Fram Larvik i siste serierunde, sikret trener Eirik Kjønø (28) og resten av Grorud seg plass i OBOS-ligaen 2020.
– Først og fremst gleder vi oss. Det er første gang for klubben og for de aller fleste som er her, sier Kjønø til Eurosport etter årets første treningskamp mot Bodø/Glimt.
OBOS-ligaen
Hevder Ingebrigtsen er nær ny fotballjobb i Bergen
23/09/2021 PÅ 12:50
Kampen mot fjorårets sølvvinner i Eliteserien endte med 0-1-tap for Kjønøs gutter, men det bekymrer ikke sørlendingen.
– Vi startet med en tøff motstander for å gi spillerne et temposjokk, men også gode opplevelser. Det fikk vi. Vi kommer til å møte mange 4-3-3-lag, og da er det fint å møte Norges beste lag i den formasjonen, sier han.

– Skal vise at vi fortjener å være her

28-åringen har bygget et ungt lag i Groruddalen, og på to sesonger tatt laget fra nedrykksstrid til opprykk. Likevel er han nøktern i sine målsetninger for den kommende sesongen.
– Det er vårt første år, vi må bare klore oss fast. Vi skal juble for alle poeng vi tar, og jobbe for å beholde plassen. Det er målet, ikke noe mer enn det.
Søndag 5. april braker det løs. Groruds OBOS-ligadebut kommer på Levermyr stadion i Grimstad, mot Arne Sandstøs Jerv. Kjønø reiser sørover med et mannskap som er blant de yngste i ligaen.
– Vi rykket opp med et av de yngste lagene i Postnord-ligaen, og kommer til å ha et av de yngste lagene i OBOS-ligaen. Vi skal gjøre alt vi kan for å være klare, også skal vi plukke med oss så mange poeng som mulig, sier treneren, og fortsetter:
– Vi skal vise at vi fortjener å være her, og vi skal klare å holde oss oppe.

Unge lovende

Kjønø blir den første treneren som leder Grorud i OBOS-ligaen, og den bragden klarer han allerede i sin tredje sesong som hovedtrener. I tillegg vant han i vinter prisen for årets unge trener for andre gang på rad.
– Det er utrolig kult, og det betyr mye for meg. Jeg har vært her i seks år, og blitt veldig glad i klubben. At vi har klart å rykke opp med denne spillergruppa er først og fremst veldig gøy.
– Det blir en veldig fin arena hvor både spillere, klubben og jeg selv vil få god utvikling, sier han.
Mye tyder på at Kjønø vil bruke plassen i OBOS-ligaen til å dyrke unge, talentfulle spillere fra Oslo-området. Christos Zaferis (16), Oscar Aga (19) og Leo Cornic (19) har signert så langt i vinter.
Aga, som var på lån hos Kjønø og Grorud i fjor, høster gode ord hos treneren.
– Han er et ungt, lovende talent som kommer til å ta store steg, og han vil levere for oss på kort sikt. Han har ikke voldsom erfaring fra Eliteserien, men han har trent med Eliteserie-spillere.
– Han passer godt inn i klubben, sammen med mange andre unge og lovende spillere, sier Kjønø.
OBOS-ligaen
Legger opp og blir sportsjournalist: – Det frister mye mer for meg
20/09/2021 PÅ 12:33
OBOS-ligaen
Utnytter keeperens bærtur – punkterer kampen med sitt andre mål
19/09/2021 PÅ 15:07