Populære sporter
All sport
Vis alt

Forhandlet med Juventus: – Det skjer ikke hvert år

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 27/06/2021 klokken 00:06 GMT+2

Elias Sebastian Solberg (17) har bestemt seg for hvor han vil, men foreløpig er det blitt stille i faksmaskinen på Ull/Kisa-kontorene. Aller først må han bli frisk fra en skade.

Elias Sebastian Solberg

Foto: NTB

JESSHEIM (Discovery):
Den da 16 år gamle Solberg herjet tidvis for Jessheim-laget i OBOS-ligaen i fjor høst. Det ble lagt merke til, og allerede i januar kunne Eurosport melde at den italienske gigantklubben Juventus var blant beilerne. Da hadde han også besøkt danske Midtjylland og Brøndby.
Tidligere i vår ble det sagt og skrevet mye om en overgang for unggutten, som akkurat nå er på skadelisten.
– Status er at det har skjedd veldig lite de siste ukene. Det har vært mye interesse rundt Elias, og han har vært og besøkt klubber. Mye av det som har vært skrevet om hvilke klubber som er aktuelle, er vel dem som har vært mest på. Elias har også funnet ut hvor han vil, men så er det noen klubber som har røra litt med Super League og slike ting, som gjør at ting har stoppet opp litt, sier daglig leder Andreas Aalbu til Discovery.
– Så akkurat nå vet jeg faktisk ikke. Jeg har vært i dialog med et par klubber, men ikke noe nå de siste 6-8 ukene.
– Men å sitte på Jessheim og forhandle med Juventus, hvordan er det?
– Det er litt spesielt. Det skjer ikke hvert år, det. Men nå er jo Elias skadet, og vi hadde sårt trengt ham. Vi får håpe han blir frisk først.
Ull/Kisas egen Joacim Jonsson (artikkelen fortsetter under):
picture

Sjekk Ull/Kisa-spillerens Joacim Jonsson-parodi

For med all respekt å melde for OBOS-klubben på Romerike, har de naturligvis ikke solgf flust av spillere til Serie A og «Den gamle dame».
– Hvis Elias blir solgt nå i sommer, er det selvfølgelig en kjempeboost for oss omdømmemessig. At vi klarer å utvikle en spiller til å ta de stegene. Og hvis han blir, så har vi en kanonspiller. Så det er vinn-vinn. Han må bare bli frisk, sier Aalbu.
– Hva tror du?
– Jeg vet ikke. Jeg har egentlig forberedt meg på at det kommer til å bli et salg nå i sommer. Men når man ikke hører noe, så blir man jo litt tvilende på hva som kan skje også.
Ungutten signerte proffkontrakt med Ull/Kisa for nesten nøyaktig ett år siden, som 16-åring. Han har spilt for klubben hele livet, gjennom barne- og ungdomsfotballen.
Han har også vært på flere U-landslag.
– Det er et eksepsjonelt talent. Han har et blikk for spillet, et steg, et overblikk og en spilleforståelse som er ekstremt bra. Da han fikk muligheten for A-laget i fjor, grep han sjansen med en gang og ble matchvinner. Han plukker målpoeng, har ekstrem teknikk og er nettopp fylt 17 år. Han kommer til å ha en stor fremtid, er dommen fra Aalbu.
Klubben er på jakt etter ny trener. Slik tenker de:
picture

Rennes ned av henvendelser – slik tenker Kisa i trenerjakten

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame