Fredag gikk startskuddet for årets OBOS-liga, og i Fotball Direkte-sendingen offentliggjorde Eurosports eksperter Joacim Jonsson og Amund Lutnæs sine fem beste overganger før denne sesongen.

Joacim Jonssons topp fem

OBOS-ligaen
Ville betale for matchballen han ble nektet etter hat trick – nå får han den i posten
06/04/2022 KLOKKEN 09:38
5. Hasan Kurucay
Fra Florø til Strømmen. Det er en stopper med stor individuell kraft, som blir spennende å følge med på. En litt uslepen diamant fortsatt, litt relasjonelt svak enda.
4. Victor Grodås
Fra Strømmen til Kongsvinger. Han er litt himmel eller helvete. Når han er i humør er han den klart beste venstrebacken i OBOS-ligaen.
Midt i oppsummeringen virker Jönsson noe skuffet over sin egen liste.
– Det er en litt kjedelig liste, det er jo bare gamle store navn. Jeg liker ikke meg selv her! Melder Jonsson i studio før han fortsetter.
3. Stian Ringstad
Fra Haugesund til Ull/Kisa. Det kretser litt rundt han på banen. Det liker han og trives med, da kommer han til å levere i Ull/Kisa.
2. Ruben Yttergård Jensen.
Fra Brann til Tromsø. Fotball er ferskvare. Han må steppe opp, det han leverte i Brann var ikke i nærheten og det er ikke godt nok i Tromsø heller. Men han er tilbake på hjemmebane og der han er godt kjent, da forventer jeg at han skal levere.
1. Renze Fij
Fra Øygarden til Sogndal. Keeper fra Nederland, som aldri klarte å slå gjennom i Eredivisie. Har vært god i Norge og kom nå til Sogndal fra Øygarden. Han stod en god kamp i serieåpningen og kanskje kan han være tungen på vektskålen for dette Sogndal-laget.

Amund Lutnæs sine utvalgte

5. Victor Grodås
Fra Strømmen til Kongsvinger. Det er en solid venstreback, en god oppgradering fra Iman Mafi (nå Jerv).
4. Torbjørn Kallevåg
Fra Haugesund til Lillestrøm. Spilt mye for Haugesund i Eliteserien. Er en spiller med Eliteserie-kvalitet. Han kommer til å bidra godt for Lillestrøm i år.
3. Igoh Ogbu
Fra Rosenborg til Sogndal. Sogndal hadde Ogbu på lån i fjor, men ble signert permanent nå i vinter. Nigerianeren er et monster av en midtstopper og jeg tror han virkelig kommer til å tette igjen bakover for Sogndal. Jeg tror ikke det er veldig mange som kommer til å slå han i noen kroppsdueller.
2. Fitim Azemi
Fra Stabæk til Tromsø. Azemi ble den siste brikken i overgangsvinduet for Tromsø, de måtte få inn en spiss. Det gjenstår å se hvor mye Azemi kan levere, men vi vet at han leverte i Tromsø i fjor. For Tromsø sin del så håper de på at det også leveres i år igjen.
1. Ruben Yttergård Jensen
Fra Brann til Tromsø. Ubestridt den beste signeringen. Har erfaring fra tysk fotball, nederlandsk fotball og Brann. Han har mange kamper i Eliteserien og mange landskamper. Han skal komme inn å stabilisere midtbanen til Tromsø.
Lutnæs legger også til at han var innom flere navn på lista til Jonsson.
– Jeg var inne på flere av navnene som Joacim har med. Synes spesielt Fij er spennende og en oppgradering fra Mathias Dyngeland som voktet buret for Sogndal i fjor, forklarer Lutnæs.
Se ekspertene begrunne sine valg her:

Ekspertenes topp fem: De beste overgangene i OBOS-ligaen

OBOS-ligaen
Dansk-norsk forsvarsspiller vender hjem – tilbake i barndomsklubben
14/03/2022 KLOKKEN 10:56
OBOS-ligaen
Alt var mørkt etter marerittbeskjed – så kom den sjokkerende gladmeldingen
14/03/2022 KLOKKEN 05:53