• Se Ull/Kisa - Fredrikstad på discovery+ tirsdag klokken 18:00.
JESSHEIM (Discovery):
Det har vært hektiske og innholdsrike dager på Jessheim, etter at Sindre Tjelmeland overraskende valgte å hoppe på et tilbud fra Start, etter bare noen måneder og fem kamper som Ull/Kisa-trener.
OBOS-ligaen
Ville betale for matchballen han ble nektet etter hat trick – nå får han den i posten
06/04/2022 PÅ 09:38
Noen dager med kaos og hete følelser, ble erstattet av eufori da de fredag kveld slo nettopp Start på bortebane.
En av klubbens viktigste bakmenn og sponsorer, Arild Karlsen, spyttet inn 100.000 kroner ekstra i potten for seier og det ble feiret på et sponsortreff lørdag kveld.

Samme strategi

Mandag var hverdagen tilbake i duskregnet på Jessheim stadion, og allerede tirsdag kommer Fredrikstad på besøk.
– Det er fortsatt hektisk. Nå er det planlegging for forhåpentlig litt flere tilskuere mot FFK. Så er det styremøte i kveld, og da er det jo ikke noe tvil om at trenerspørsmålet kommer opp, sier daglig leder Andreas Aalbu til Discovery.
– Der har vi sagt til Arild (Sundgot), som leder laget, at han har til og med Fredrikstad-kampen i utgangspunktet, og så må vi finne ut av om vi skal avvente, gjøre noe fort eller etter sesongen. Det er mange spørsmål vi trenger svar på, legger han til.
– Hvilke vurderinger gjør dere nå?
– Jeg er veldig usikker, for å være helt ærlig. Vi må uansett ha en i teamet, om det er Arild som skal lede det eller om vi skal ha en ny hovedtrener. Skal vi ha en ny hovedtrener, er det eventuelt viktig at han skal være med i litt mer enn fem kamper. Så vi må treffe. Jeg tror det er viktig at vi bruker litt tid og har en bra prosess, og ikke forhaster oss. Med tre poeng går det an å puste litt.
Assistenttrener Sundgot har fått i oppgave å lede laget i disse to kampene.
– Vi har spilt med åpne kort hele veien, og jeg tror ikke mange lurer på hvordan ting foregår. Vi må sjekke opp alternativer, hvis ikke hadde jeg ikke gjort jobben min. Spillerne responderte sinnssykt bra nå på fredag, og kan det fortsette fremover, er ingenting bedre enn det, sier Aalbu.
Med ansettelsen av Sindre Tjelmeland, den tidligere assistenten i ofte spillestilsroste Åsane, tok de et tydelig valg om hvilken retning de ønsker å gå i. Det blir avgjørende også når de nå skal bestemme seg for hvem som skal lede klubben videre.
– Vi skal fortsette. Vi har valgt en strategi som skal gjenspeile klubbdriften i mange år fremover. Sindre er kanskje ytterpunktet på den skalaen, med spillestilen hans. Vi finner kanskje ikke en som er like ekstrem, men at vi skal være et balldominerende lag, komfortable med å spille oss ut bakfra, tredjemannsbevegelse og overtall, skal vi fortsette med. Da må vi ha en trener eller assistent som passer inn i den filosofien.
Se hele intervjuet med Aalbu (artikkelen fortsetter under):

Rennes ned av henvendelser – slik tenker Kisa i trenerjakten

Stil før navn

Det betyr at en del opplagte trenerkort forsvinner fra kabalen allerede der. Så er spørsmålet om man kan finne en som er ledig, kjøpe ut noen eller velge en ny, fersk kandidat.
Ifølge Aalbu står det i hvert fall ikke på henvendelser fra trenere som mener de passer klubben.
– Det (spillestilen) snevrer det inn litt, ja. Og så har det vært sinnssykt mange henvendelser, det er mange som ønsker jobben. Og det er fryktelig mange som er gode på frispilling, sier han med et smil.
– Ja, det er vel bare å se på Twitter, det, hele Twitter kan jo det?
– Ja, de er de beste. Det er et par som sitter her oppe bak meg også som kunne tatt den rollen. Neida, men den prosessen vi skal ta nå kommer til å bli grundig, så da må vi sette oss ned med vedkommende og se litt hva deres tanker er rundt den stilen vi har valgt.
I kjøvannet av Tjelmeland-exiten kom det noen krasse ord fra Kisa-lederen, som blant annet mente at det kjentes som en kniv i ryggen.
– Det sved dette her?
– Ja, det gjorde det. I hvert fall når det kommer ut litt uheldige saker etterpå. Så håper jeg vi nå kommer oss videre fra dette her. Klubben er viktigst uansett, og vi får håpe det kan slå positivt ut, sier Aalbu.

Brått på Sundgot

Slo positivt ut gjorde det i alle fall på Sør Arena fredag kveld, da laget kunne feire en råsterk 3-1-seier mot fjorårets Eliteserie-lag.
– Jeg merket på stemningen at dette var noe gutta virkelig ønsket. Det var stor stemning på bussturen hjem. Det var en spesiell følelse. Vi fikk samlet oss hele gjengen, og virkelig trøkke til og vise hva som bor i gjengen, sier Arild Sundgot til Discovery.
Han var et eneste stort smil gjennom helgen, også på sponsoreventet lørdag kveld, der han poserte på et bilde med tidligere nevnte Karlsen. Smilet var ikke borte mandag formiddag.
– Det var veldig spesielt. Det kom veldig brått på. Alle regnet med at Sindre skulle være her i lang tid, men så fikk han et tilbud og hoppet på det. Vi fikk beskjed av Aalbu om at jeg skulle ta over. Det var ikke noe problem, vi brukte litt tid på å prate om det og fikk det vekk, og hadde to kjempeøkter før vi reiste ned.
– Kan dette brukes til noe positivt?
– Ja, absolutt. Vi må bruke energien vi har i gruppa og få opp trøkket på alle treninger og kamper. Da er det egentlig ingen grenser for hvor gode vi kan bli, sier Sundgot.
Se hele intervjuet med Sundgot (artikkelen fortsetter under):

Leverte etter krevende uke: – En ære hvis de spør meg om å ta over

Prat etter Start og FFK

Han forteller at beskjeden han har fått, er å lede kampene mot Start og Fredrikstad, og så skal de ta en prat etter det og «se hva som skjer».
– Hva er dine ønsker, vil du ha jobben?
– Jeg har sagt at hvis de spør meg om å ta jobben, så er det en ære for meg å ta over den klubben her. Det er ingen tvil om det. Jessheim er en flott by og Ull/Kisa en fin klubb, som absolutt er attraktiv. Så det er vel svaret mitt, sier han med et smil.
Når det gjelder biten om at klubben ønsker å fortsette i den retningen de har valgt angående spillestil, svarer den tidligere storscoreren at han mener det vil være en god match.
– Det passer meg veldig bra. Jeg er opptatt av å spille kort når vi skal og langt når vi skal. Variasjon i spillet tror jeg er viktig å ha. Men nå får vi ta kampen i morgen først, det er det som er viktig nå og at vi er på plass mot Fredrikstad og gjør en god prestasjon.
– Nå snakker du jo som en trener allerede!
– Ja, jeg gjør det. Det går fort, det, gliser Sundgot.
OBOS-ligaen
Dansk-norsk forsvarsspiller vender hjem – tilbake i barndomsklubben
14/03/2022 PÅ 10:56
OBOS-ligaen
Alt var mørkt etter marerittbeskjed – så kom den sjokkerende gladmeldingen
14/03/2022 PÅ 05:53