Populære sporter
All sport
Vis alt

Braut Haalands fetter klar for LSK

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 05/10/2020 klokken 21:54 GMT+2

Lillestrøm har sikret seg fetteren til Borussia Dortmund-målmaskinen Erling Braut Haaland, Jonatan Braut Brunes (20).

Thomas Lehne Olsen, Lillestrøm

Foto: Scanpix

  • Se kveldens Deadline Day-sending på Eurosport Norge, eurosport.no og Dplay fra 19:00. Sikre deg tilgang her!
– Det er en ung spiss som har gjort det meget bra for Florø, men de ble ikke topp 7 og da er sesongen ferdigspilt. Det er en spiller som har vært på radaren til mange klubber, og det kan være fint for ham å ta ett steg opp, sier Eurosport-ekspert Joacim Jonsson.
Det skal være snakk om et lån ut sesongen.
– Han har bra fysikk, men er ikke like rå som Erling, naturligvis, sier Jonsson.
20-åringen har spilt 13 kamper for Florø i andredivisjon denne sesongen, og scoret 10 mål.
I likhet med sin mer kjente fetter startet han karrieren i Bryne IL, men i januar ble han presentert som ny spiller av Florø. Da skrev han under på en toårsavtale.
På det tidspunktet hadde Braut Brunes, som er jevngammel med Braut Haaland, allerede rukket å spille 47 kamper i PostNord-ligaen. Mange av dem kom også for Sola.
– Jeg er i kontakt med Erling hver dag, og diskuterer fotball hele tiden. Han har mange gode tips å komme med og er også veldig flink til å fra seg, sa han den gangen til Firdaposten om Haaland, som nå er i ferd med å forberede seg til Norges skjebnekamp mot Serbia torsdag kveld.
Til lsk.no sier han følgende:
– Erling visste at jeg kom til å gå til Lillestrøm. Han ble veldig glad og stolt. Han er fetteren min på moren min sin side. Han er tre uker eldre enn meg, og vi har vokst opp sammen.
Han forteller at han håper å bli værende på Åråsen, og at han ikke trengte lang tid på å bestemme seg da han ble kontaktet.
– Da tenkte jeg at Lillestrøm skal jeg spille for. Det var ikke noe tvil. Det er en så stor klubb, og det å være med på et opprykk med Lillestrøm hadde vært en drøm. Jeg takket ja på flekken, sier Jonatan Braut Brunes.
PS! En annen fetter av Erling Braut Haaland, Albert Braut Tjåland, ble i sommer klar for Molde.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame