– Vi hadde en mulighet til å få et forsprang og en større avstand til lagene bak oss, og vi forvalter det ikke, og det er så skuffende at jeg kjenner bare at jeg er helt kvalm, sa Geir Bakke i intervju med Eurosport rett etter kampslutt og varslet at han hadde bedt spillerne sine umiddelbart møte på Åråsen alle mann alle.
Uttalelsen kom rett etter tapet mot naboklubben Ull/Kisa, og etter at laget bare klarte 1-1 hjemme mot Åsane i forrige serierunde.
OBOS-ligaen
Ville betale for matchballen han ble nektet etter hat trick – nå får han den i posten
06/04/2022 PÅ 09:38
– Vi ble bare enige om veien videre, slik at vi står samlet om hvordan vi vil ha det. Jeg så Romerikes Blad (og Eurosport, journ. anm.) meldte at det var oppvaskmøte. Det er klart at når vi ligger på opprykk, er det ikke oppvask, slik sett. Det var bare for at vi skal være mest mulig forberedt til det som kommer, og ha fullt fokus inn mot Jerv onsdag, sier kaptein Thomas Lehne Olsen til Eurosport.
– Så det er litt å ta i å kalle det oppvaskmøte?
– Ja, det er jo det. Det er ikke krise dette her. Vi har tapt to kamper, og det er det vi må se på, og på hvordan vi vil ha det inn mot Jerv.
– Bakke sa han var så skuffet at han var kvalm ...?
– Det var vi alle, tror jeg. Det er liksom måten vi taper på som er det kjedeligste her. Vi er så langt unna, synes jeg, og det gjelder ikke bare en, men hele laget. Det er kjedelig, men fotballkamper blir fort historie. Det gikk på hvordan vi vil ha det de siste fire ukene. Jeg skal ikke gi deg hele regla, men vi ble i hvert fall enige, og det lover bra.

Fortsatt gode opprykkssjanser

Lehne Olsen forteller at det ikke var snakk om noen tale fra treneren og spillere med bakoversveis.
– Vi bidro alle sammen og kom frem til det vi tror er løsningen. Hva det er, får du vente å se. Det kommer i hvert fall til å være et helt annet LSK-lag ute på Åråsen onsdag, det er jeg ganske sikker på, sier LSK-kapteinen.
Med fire poeng igjen og fortsatt gode sjanser for å rykke opp, mener han det blir feil å svartmale situasjonen.
– Vi må opp på hesten. Alt ligger fortsatt i våre hender, og tro det eller ei, så er vi faktisk nærmere målet i dag enn vi var før kampen. Alt er opp til oss selv, og det starter på onsdag.
Se intervjuet med Lehne Olsen her. Saken fortsetter under videoen:

LSK-spissen: – Det er ikke krise

– Kvalmen er over

Kaan Kairinen er av samme oppfatning.
– Det var ikke noe spesielt, etter min mening. Vi ble bare enige om hvordan vi skal gå videre herfra. Vi har en veldig god sjanse, med gode folk og gode spillere. Så jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal klare det, sier den finske midtbanemannen til Eurosport.
Mandagen etter brukte Geir Bakke også mye tid med de som ikke spilte mye mot Kisa.
– Kvalmen er over, og jeg bruker ikke så veldig lang tid på å nullstille meg, jeg. Men det føles så bittert, når jeg synes vi gjør gode forberedelser, er "taggade" og klare for match, og så klarer vi ikke å få ut potensialet vårt. All ære til Ull/Kisa som gjør en god kamp, men vi skulle hatt mer å by på selv, sier Bakke til Eurosport.
Lagene bak dem på tabellen avga poeng, og slik sett hadde Lillestrøm en gyllen mulighet til å ta ytterligere ett steg mot å sikre en av de to topplasseringene.
– Du kan ta med det opp i bollen der, men det viktigste er at vi til enhver tid er til stede i nuet og benytter anledningen og kampen som ligger foran oss. Vi må gå inn og spille den med full kraft, full entusiasme og ikke bli så reflekterende og begynne å tenke på det ene og det andre, som sikkert fort kan oppstå, sier LSK-treneren og legger til:
– Det er sikkert ulike årsaker inne i hvert eget hode, og så er det litt med hvordan vi ble seende ut som lag. Vi fikk et mål imot og håndterte ikke det bra nok. Da må vi trenere gå i oss selv også, med tanke på kampplanen og den håndteringa. Der skal vi være bedre med tanke på at vi ikke bare kan åpne oss helt. Vi ble ikke straffet på det, men fikk ikke spesielt rytme. Vi skapte noe på slutten, men ikke nok.
Se praten med Bakke her. Saken fortsetter under videoen:

Geir Bakke dagen derpå: – Kvalmen er over

Fint å få luftet ting med en gang

Når det drar seg til og blir press, sitter ofte vel så mye av prestasjonene oppe i hodene som på det rent fotballfaglige og det taktiske. Men Bakke har funnet mer enn nok å rette på der også.
– Vi hadde en fin gjennomgang der vi brøt ned kampen med analyse. Vi forflyttet oss ikke raskt nok og var ikke på de rette stedene til rett tid, spesielt offensivt. Feilene vi gjør er at det ikke er god nok bevegelse rundt og foran ballfører, så det blir litt stakkato. Det må vi jobbe med, men det er ikke så god tid heller. Vi må nullstille og gyve på, det kommer alltid en ny ball. Det er den måten man må jobbe på. Klare å skrape i faget og så kanskje skyggebokse litt med hverandre, med tanke på å håndtere de scenarioene man er inne i.
– Blir det for krast å kalle det et oppvaskmøte, og var det bidrag fra alle eller mer enveiskommunikasjon?
– Der er alle med. Det er for å få debriefet med en gang, så man ikke skal dra hjem etter en kamp og en prestasjon som vi langt fra er fornøyde med, i stedet for at alle reiser hjem hvert til sitt og ligger og tenker. Da er det bedre å få debriefet og gått gjennom opplevelsen der og da, så få blinket seg ut av den rundkjøringen der, få en god natts søvn og så møttes vi i dag til en analyse av situasjonen og ser inn mot neste. Nå gleder vi oss til Jerv.
Se høydepunktene fra LSKs tap mot Ull/Kisa her. Saken fortsetter under videoen:

Se høydepunktene: Ull/Kisa med overraskende seier mot LSK

Ønsker engasjement

For selv om kritikken strømmet til på sosiale medier fra Lillestrøm-fansen søndag kveld, med ordlyd som at "vi har ingenting å gjøre i Eliteserien uansett", er LSK i god posisjon med tanke på opprykk. De har to poeng ned til Sogndal. De kan bli til fem, med seier i hengekampen mot Jerv på Åråsen, tre runder før slutt.
– Men det er prestasjonen der og da, inn i nuet. Vi lever i nuet og det er det fotballspillere må forholde seg til, den ballen som hele tiden er i bevegelse og være hundre prosent til stede.
Kongsvinger-sjef Espen Nystuen har tidligere i sesongen brukt eksempelet at "når det går dårlig i klubber som Kongsvinger, Lillestrøm, Fredrikstad og HamKam, da går det så j**lig dårlig", ifølge omgivelsene.
Det kjenner også HamKams sportssjef Espen Olsen seg igjen i.
– Ja, veldig. Det har vært helt vilt i Hamar på sosiale medier om hvor håpløst alt er og hvor dårlig vi er. Det har grodd seg litt fast, og du treffer veldig på de klubbene der, sa han til Eurosport tidligere i sesongen og la til:
– Du ser jo på sosiale medier hver gang Lillestrøm skal spille kamp, så er det tippekonkurranse om hvor mye de taper og bla-bla-bla. Det er blitt en sånn greie blant supporterne. Det har gått så langt at jeg synes det er helt latterlig å lese, men slik er det, det får ikke vi gjort noe med, sa Olsen.
På spørsmål om hans erfaring med det samme, svarer Geir Bakke følgende:
– Jeg skjermer meg mest mulig fra de greiene der. Jeg forholder meg til klubben, laget, hverdagen og spillerne. Men det er jo en del av gamet. Man ønsker jo å være i en klubb hvor det svinger og er stor entusiasme, og vi må like det. Det var det vi snakket litt om også, at vi må løpe mot presset og ikke fra det, og like det.
– Press er et privilegium, for da er man i en situasjon hvor det forventes noe, heter det ikke det?
– Ja, og vi hadde en situasjon der vi lå på 9.-10. plass og hadde fem på rad uten seier, og da måtte vi også røre litt i kjelen. Nå har vi satt oss i en posisjon vi ønsker å være i. Da kan vi ikke synes det er ubehagelig å være der, det er helt nydelig. Det er det dette handler om.
Dette sa Bakke etter kampslutt:

Varsler oppvaskmøte på Åråsen umiddelbart: – Er helt kvalm

OBOS-ligaen
Dansk-norsk forsvarsspiller vender hjem – tilbake i barndomsklubben
14/03/2022 PÅ 10:56
OBOS-ligaen
Alt var mørkt etter marerittbeskjed – så kom den sjokkerende gladmeldingen
14/03/2022 PÅ 05:53